Gemeente Zwolle

Zwolle krijgt ruim acht ton voor opzetten netwerkkantoren

Datum uitgave persbericht: 08/26/2009

Het ministerie van Economische Zaken honoreert de subsidieaanvraag van de gemeente voor het opzetten van drie netwerkkantoren. Zwolle krijgt voor dit voorbeeldproject een subsidie van EUR 806.433,-.

Hiermee kunnen drie netwerkkantoren in verschillende Zwolse wijken worden opgezet die zich primair richten op het faciliteren van kleine zelfstandigen, waaronder zzp'ers. Elk netwerkkantoor zal een oppervlakte hebben van ongeveer 450 m2 en zal aan deze doelgroep ruimte bieden om te werken, te vergaderen, elkaar te ontmoeten en kennis en kunde te delen.

samenwerking en krachtenbundeling

Uit gesprekken blijkt dat deze professionele zelfstandigen weinig gebruik maken van mogelijkheden voor innovatie, samenwerking met onderwijsinstellingen (bijvoorbeeld leerwerkplaatsen, stageopdrachten) en dat zij moeite hebben bij het binnenhalen van openbare aanbestedingen. De netwerkkantoren willen deze situatie optimaliseren. Door samenwerking en krachtenbundeling willen zij een nieuwe impuls geven aan de innovatie- en economische kracht van kleine zelfstandigen in Zwolle.

werkzaam vanuit eigen woning

Er zijn ruim 5800 bedrijven in Zwolle, bijna 60 procent hiervan heeft een a twee medewerkers. Meer dan 90 procent van deze ondernemers is actief vanuit de eigen woning.

starters en kleine zelfstandigen

Wethouder Martin Knol is blij met de bijdrage: "Economische bedrijvigheid begint bij starters en kleine zelfstandigen. Het netwerkkantoor en de faciliteiten die dit biedt kunnen zij gebruiken om een succesvolle onderneming op te zetten of uit te bouwen."

samenwerking met bedrijven

Dit project is een samenwerking van twee Zwolse zelfstandigen Rob Henstra en Frank Dekkers en de gemeente Zwolle. Zij zullen het project tot uitvoering brengen in samenwerking met Syntens, ROC Deltion College, Hogeschool Windesheim: Centre for Entrepreneurship, Kamer van Koophandel, FNV Zelfstandigen en Stichting De NetwerkOnderneming Nederland.

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 26-08-2009 tot 25-09-2009

* nieuwsbrieven