Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 26 augustus

Alkmaar, 26-08-2009 o 14.15 uur

Automobilist moet rijbewijs inleveren

Castricum, dinsdag 25 augustus

Een 66-jarige automobilist uit Castricum moest dinsdagavond rond 19.00 uur zijn rijbewijs inleveren. De man werd aangehouden op de Bakkummerstraat nadat de politie een melding had gekregen dat hij met drank op achter het stuur was gestapt. Hij moest blazen en blies 570 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De bestuurder is in het verleden meerdere malen aangehouden voor rijden onder invloed.

Hennepkwekerij aangetroffen

Nibbixwoud, dinsdag 25 augustus

In een pand aan de Dorpsstraat werd dinsdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen met 640 planten. In juni vorig jaar was er na een brand in ditzelfde gebouw ook een kwekerij ontmanteld. Naar de eigenaar van het pand wordt onderzoek gedaan.

De kwekerij is inmiddels geruimd.

Schrijvende meiden: HALT en boete

Bovenkarspel, dinsdag 25 augustus

Twee 13-jarige meiden uit Westwoud en Bovenkarpsel werden dinsdagmiddag door een agent betrapt toen zij op een huisje in een speeltuin aan de Spoorsingel stonden te schrijven. De ouders van beide dames werden gebeld. Eén van hen krijgt een HALT-afdoening, de ander krijgt een boete voor baldadigheid cq. vernieling.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

Den Helder, woensdag 26 augustus

Een 26-jarige man uit Den Helder werd woensdagochtend rond 03.15 uur aangehouden. Zijn vriendin kwam rond 02.00 uur aan het politiebureau omdat zij mishandeld was door de man. Hij had meerdere malen haar keel dichtgeknepen en haar met zijn vuist tegen de zijkant van haar hoofd geslagen. Agenten konden de verdachte aanhouden ter hoogte van de woning van zijn moeder. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Den Helder.