Ingezonden persbericht


European Sand Sculpture Festival deze zomer van 27-08 t/m 27-09 in Noordwijk

Deze zomer vindt op de Noordwijkse Koningin Wilhelmina Boulevard opnieuw het European Sand Sculpture Festival plaats. Het internationale zandevenement start op donderdag 27 augustus. In een week tijd verrijzen reusachtige en gedetailleerde sculpturen die t/m 27 september gratis voor iedereen zijn te bezichtigen.

Het European Sand Sculpture Festival in Noordwijk onderscheidt zich van andere zandevenementen door het internationale karakter, de kwaliteit van de sculpturen en het wedstrijdelement van het festival. De wedstrijdcarvers die meedoen behoren tot de beste van de wereld. Vanaf 27 augustus kunnen bezoekers de internationale teams een week lang fanatiek zien werken aan de metershoge gedetailleerde sculpturen. Na de wedstrijd zijn de sculpturen nog drie weken lang op de boulevard te bewonderen.

Het European Sand Sculpture Festival bestaat al sinds 1991 en trekt jaarlijks circa 200.000 bezoekers. Het is de tweede keer dat het grote zandevenement in Noordwijk plaatsvindt. In 2008 werd het evenement door de gemeente Noordwijk geadopteerd toen de gemeente Scheveningen besloot om er na 17 jaar een streep onder te zetten.

Het thema van het festival wordt binnenkort door de Noordwijkse wethouder van strandzaken, Leendert de Lange, bekend gemaakt.


---