Fortis Bank

Published: 07:40 27.08.2009 GMT+2 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Fortis benoemt Kurt De Schepper als Chief Risk Officer en Antonio Cano als CEO van AG Insurance in nieuwe, gestroomlijnde managementstructuur

Fortis maakt vandaag de benoeming bekend van Kurt De Schepper als Chief Risk Officer (CRO) en Antonio Cano als CEO van AG Insurance, met ingang van 1 september 2009. Fortis brengt tevens wijzigingen aan in de managementstructuur die de nieuwe scope van Fortis als internationale verzekeringsmaatschappij weerspiegelt.

De benoemingen van Kurt De Schepper en Antonio Cano zijn onder voorbehoud van de goedkeuring van de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA).

De nieuwe organisatiestructuur, onder supervisie van de Raad van Bestuur bestaat uit een Executive Committee en een Management Committee.

In het Executive Committee hebben zitting: Bart De Smet, CEO verantwoordelijk voor Strategy & Development, Audit, Investor Relations, Communications en Corporate Secretariat Bruno Colmant, Deputy CEO verantwoordelijk voor Finance, Legal en kwesties uit het verleden; en Kurt De Schepper, CRO (Chief Risk Officer) verantwoordelijk voor Risk, Compliance, ondersteunende functies en separatie.

Het Executive Commitee houdt het dagelijks toezicht op de activiteiten van de Groep, met speciale nadruk op kapitaalbeheer, kwesties met betrekking tot het oude Fortis en de separatie, audit, compliance, financiën en risicobeheer, communicatie en overige managementtaken op corporate niveau.

Het Management Committee is verantwoordelijk voor het definiëren en implementeren van de bedrijfsstrategie, businessplannen en budgetten, alsmede voor de operationele activiteiten van de onderneming. Het Management Committee bestaat uit de drie leden van het Executive Committee plus CFO Patrick Depovere en de hoofden van de vier operationele divisies: Steven Braekeveldt, CEO Continental Europe; Antonio Cano, CEO AG Insurance; Barry Smith, CEO United Kingdom en Dennis Ziengs, CEO Asia.

Fortis vertrouwt erop dat de uitwisseling van best practices met deze nieuwe managementstructuur wordt vergemakkelijkt en dat er kan worden ingespeeld op eventuele synergieën tussen de diverse bedrijfsonderdelen.

Deze organisatiewijzigingen vormen een belangrijke stap in de voorbereiding van het bedrijf op toekomstige kansen en uitdagingen. Als gevolg van de benoeming van Antonio Cano en Kurt De Schepper zal AG Insurance te zijner tijd communiceren over eventuele verdere wijzigingen in het management.

Een evaluatie van de organisatie en het bestuur van de Groep is een belangrijk onderdeel van de strategische heroriëntatie die op dit moment gaande is. Fortis zal deze strategische update op 25 september aan de markt presenteren.

Fortis werkt tevens aan de vereenvoudiging van de juridische structuur van de Groep. Dit project is nog gaande en wordt op een passend moment gepresenteerd.

Fortis Holding (Fortis SA/NV en Fortis N.V.) bestaat uit (1) een participatie van 75% in AG Insurance, (2) Fortis Insurance International, (3) een belang van 45% in Royal Park Investments - een entiteit waarin een gestructureerde kredietenportefeuille is ondergebracht - en (4) de financiële activa en verplichtingen van de verschillende financiële vehikels. AG Insurance is marktleider en een vooraanstaande speler op de markt voor Employee Benefits. De internationale verzekeringsactiviteiten (Fortis Insurance International) zijn aanwezig in het Verenigd Koninkrijk - waar Fortis de derde grootste speler is op de markt voor particuliere autoverzekeringen - Frankrijk, Hongkong, Luxemburg (Niet-Leven), Duitsland, Turkije, Rusland, Oekraïne en in joint ventures in Luxemburg (Leven), Portugal - waar Millenniumbcp Fortis een duidelijke marktleider is - China, Maleisië, India en Thailand. Fortis telt momenteel meer dan 10.000 medewerkers.

Perscontact:

Brussel :


+32 (0)2 228 82 92
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 61
Investor Relations:

Brussel :


+32 (0)2 565 53 78
Utrecht:

+31 (0)30 226 65 66

BIJLAGE

Management Committee

CV's

Steven Braekeveldt (48) heeft een lange internationale loopbaan in de financiële dienstverlening, in zowel bankieren als verzekeren. Hij heeft diverse managementfuncties binnen ING bekleed, onder andere als directeur van BBL Hong Kong en van Commercial & Merchant Banking bij BBL/ING Singapore. In 2001 werd hij lid van het Executive Committee van ING Comercial America, een van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Latijns Amerika. Hij maakte in 2006 de overstap naar Fortis Insurance International, waar hij verantwoordelijk werd voor Europa (9 landen). S. Braekeveldt is sinds 2008 CEO van Fortis Insurance International voor Europa. Hij heeft een aantal titels in de Rechten en een Master in Economie.

Antonio Cano (46) is in 1989 als econoom zijn loopbaan in verzekeringen begonnen bij AMEV Nederland. Hij kwam in 1991 bij Fortis Insurance International en maakte in 1994 de overstap naar Caifor, de Spaanse bankverzekerings-joint venture van Fortis en "La Caixa". Daar was hij in eerste instantie verantwoordelijk voor ALM; zijn laatste functie was plaatsvervangend Managing Director. In 2001 werd hij hoofd Risk & Business Planning bij AG Insurance en hij is sinds 2006 Managing Director Bank channel & Life Insurance Development.

Bruno Colmant (48) was eerder CFO en lid van de raad van bestuur van ING België alsmede kabinetschef van de Minister van Financiën en CEO van Euronext Belgium. In zijn laatste functie was hij lid van het Management Committee van NYSE Euronext en hoofd van de Belgische markt van dit bedrijf. B. Colmant is doctor in de toegepaste economische wetenschappen en heeft een MBA van Purdue University (VS).

Kurt De Schepper (53) is actuaris. Hij startte zijn loopbaan 30 jaar geleden bij AG Insurance en werd in 1990 lid van het managementteam voor Employee Benefits. In de periode 1995-2004 was hij General Manager Europe bij Fortis Insurance International, waar hij onder andere eindverantwoordelijk was voor de joint venture "CaiFor" en Fortis Insurance UK. In 2004 werd hij Chief Pension Officer op het niveau van Fortis holding. Sinds medio 2005 is hij Business Operating Officer bij AG Insurance. K. De Schepper heeft sinds september 2008 de financiële activa van AG Insurance onder beheer.

Bart De Smet (52) begon zijn loopbaan bij Argenta in 1982. Van 1985 tot 1993 was hij Executive Vice President van het levenbedrijf van de Zwitserse verzekeraar Nationale Suisse. In 1994 gaat hij in dienst bij ING Insurance België, waar hij lid was van het uitvoerend Commité, met verantwoordelijkheid voor individuele en groepslevensverzekeringen, ziektekostenverzekeringen en bankactiviteiten. Bart De Smet maakte in 1998 de overstap naar Fortis. Hij werd lid van het directiecomité van Fortis AG en verantwoordelijk voor Fortis Employee Benefits. In 2005 kreeg hij de leiding over het broker kanaal bij Fortis Insurance Belgium en twee jaar later werd hij CEO Fortis Insurance Belgium. In juli 2009 is hij benoemd tot waarnemend CEO van Fortis holding.

Patrick Depovere (55) is actuaris en kwam in 1978 bij Fortis in dienst als controller. Hij werd in 1983 intern accountant, in 1991 hoofd Accounting en in 2000 hoofd Control & Reporting. In 2007 ging hij naar ABN AMRO, waar hij het Transition Steering Group Finance leidde en CFO Shared Assets werd. Hij is in november 2008 benoemd als CFO van Fortis holding.

Barry Smith (55) heeft in de sector financiële dienstverlening diverse functies bekleed. In 2001 werd hij CEO Fortis UK. In die rol heeft hij het bedrijf tot winstgevende maker en wederverkoper van verzekeringsoplossingen in het Verenigd Koninkrijk weten uit te bouwen, met op de klant toegesneden producten die hun weerga in de markt niet kennen en die vele prijzen in de wacht hebben gesleept. Hij is recent president van het Chartered Insurance Institute (CII) geworden, dat zich inzet voor verbetering van de professionaliteit van de verzekeringssector. De heer Smith was al jaren intensief betrokken bij de CII. Hij is voorzitter van de ABI Motor Committee en lid van de ABI GIC Management Committee.

Dennis Ziengs (60) is in april 2002 als CEO Asia tot Fortis toegetreden, met Hongkong als vestigingsplaats. Hij is al sinds 1973 werkzaam in de financiële dienstverlening. Vlak voor zijn komst bij Fortis was hij een Divisional Board Member bij Deutsche Bank in Duitsland. Daarvoor bekleedde hij diverse senior en uitvoerende managementfuncties bij Rabobank International, ABN AMRO en Continental Bank in uiteenlopende landen in Azië, Noord- en Zuid-Amerika en Europa. D. Ziengs woont en werkt in totaal al bijna 19 jaar in de regio Asia-Pacific. Na zijn kandidaats in Nederland heeft hij in 1971 zijn master in Business Administration behaald aan de University of Oregon (VS).