Ingezonden persbericht

Muziekvereniging PVO

PVO presenteert: 'n een avond met Gé

Gé Reinders is een Nederlandse zanger en musicus. Hij kreeg grote bekendheid in de jaren tachtig, toen hij in het Limburgs begon te schrijven en te zingen.Zijn zuidelijk geënte muziek vond ook buiten Limburg gehoor. De cd's As 't d'r op aan kump (1994) en Truuk nao aaf (1995) werden lovend besproken in de landelijke pers. Vanaf 1996 richtte hij zich op de theaters, die hij veroverde met intieme zangoptredens.
In 1999 kwam de vierde Limburgstalige cd uit: D'n Haof. Hierop staat het melancholieke nummer Blaosmuziek, waarvoor Reinders een fanfare liet opdraven. Die lijn trok Reinders in 2005 door met de cd Blaos mich nao hoes, een samenwerking met vijftien blaasorkesten uit Limburg. In het voorjaar van 2007 trad Gé Reinders met het programma Blaos mich nao hoes op met Symfonisch Blaasorkest ATH in Paradiso, Amsterdam.
In september 2007 kwam Blaos mich 't landj door uit. Dit nieuwe album werd opgenomen met 12 Nederlandse blaasorkesten, uit elke provincie één. Ieder lied werd door een ander korps uitgevoerd. Er spelen in totaal zo'n zevenhonderd muzikanten op de cd mee. Voor deze cd ontving Gé Reinders in 2008 de Edison Music Award in de categorie wereldmuziek en een gouden CD. Gé Reinders staat sinds 2003 in de Top 2000 met zijn hit Bloasmuziek. In 2007 stond het nummer al op nummer 27.

PVO viert dit jaar zijn 110 jarig jubileum. Om dit samen met hen te kunnen vieren stellen zij het op prijs als u plaats wilt nemen in een tot een waar theater omgetoverde gildetent, compleet met theaterpodium, professionele belichting en -geluid. Immers PVO viert feest en daar willen zij U graag deelgenoot van maken.
Laat u een avond verwennen met warme Limburgse klanken, afgewisseld met treffende conferences. Geniet bovenal van het samenspel tussen Gé Reinders én de muzikanten van PVO uit Soest, Nardinc uit Naarden en G.A. Heinze uit Muiderberg onder leiding van Peter Rieken. Zij zullen een tachtig muzikanten tellend orkest gaan vormen om Gé te begeleiden.

Donderdag 27 augustus 2009

Ferdinand Huycklaan Soest

Zaal open 19.30 uur

Aanvang concert 20.00uur

Entree E 10,-
Kaarten zijn te verkrijgen via:
http://www.pvosoest.nl

VVV, Steenhoffstraat 9a, Soest

Wolfsen Tabaksspeciaalzaak, Laanstraat 39, Soest

Primera de Beer, Tamboerijn 7, Soest
Primera Zuid, Zuidpromenade 3, Soest

---- --