Openbare bibliotheek Amsterdam



* Inschrijven nieuwsbrief

OBA op Uitmarkt 2009

17 aug 2009 - 11:18
Uitmarkt

Op 28,29,en 30 augustus wordt het nieuwe culturele seizoen geopend met de Amsterdamse Uitmarkt. De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) staat dat weekend met een informatiestand en het OBA Literair Café op de Uitmarkt Boeken.

Op zaterdag 29 en zondag 30 augustus vindt de Uitmarkt Boeken plaats, het literaire onderdeel van de Amsterdamse Uitmarkt. In de binnenstad van Amsterdam komen kramen te staan langs de Amstel, op de Kloveniersburgwal en op het Binnengasthuisterrein. Ook dit jaar staat de OBA met een stand op de boekenmarkt. U kunt hier o.a. terecht voor informatie over het OBA-lidmaatschap en de programmering, het afsluiten van een OBA-lidmaatschap of het aanschaffen van een cadeaupas en bezoekers kunnen meedoen aan de OBA-quiz.

Een primeur dit jaar is het OBA Literair Café, op het Binnengasthuisterrein. In het Literair Café staan op zaterdag o.a. optredens gepland van Stine Jensen, om 14.50 uur, Khalid Boudou en Oscar van Gelderen, om 16.50 uur en Robert Vuijsje, 17.30 uur. Op zondag staat Bart Chabot om 14.10 uur op het podium, is er om 15.30 uur een boekenveiling o.l.v. Jos van Hest en is er een optreden van Nico Dijkshoorn & The Hank 5.
De presentatie is beide dagen in handen van Christine Otten.

Als partner van het Amsterdamse Uitbureau neemt de OBA tevens deel aan de Literaire Salon in CREA en de Kinderboekensalon in Perdu.

Alle OBA-programma's op de Uitmark zijn gratis toegankelijk voor publiek.