Gemeente IJsselstein


Basisschool De Ark (van Noach) opent digitaal schoolplein

Datum: maandag 24 augustus 2009
basisschool De Ark Vrijdag 28 augustus opent burgemeester Van den Brink samen met gedeputeerde Raven van de provincie Utrecht het digitale schoolplein van basisschool De Ark (van Noach) door het eerste bericht te plaatsen. .
Het digitale schoolplein is een forum waar ouders informatie rondom schoolzaken met elkaar, leerkrachten, directie, Medezeggenschapsraad en Ouderraad kunnen uitwisselen. De basisschool wil daarmee de betrokkenheid van ouders bij school en bij elkaar vergroten Het digitale schoolplein is een nieuwe, moderne manier van communiceren en is onderdeel van de website van de basisschool. Op deze virtuele ouderontmoetingsplaats kunnen alleen berichten geplaatst worden door geregistreerde gebruikers. De aanmeldgegevens worden door schoolmedewerkers gecontroleerd.
De betrokkenheid van ouders bij de school loopt vaak terug als kinderen vanaf groep 4/5 zelfstandig naar school kunnen. Doordat het mogelijk is om overal in te loggen op de site, kunnen ouders op een makkelijke manier goed op de hoogte blijven. Zo kunnen ze een kijkje nemen op het forum met foto's of het laatste nieuws. Leerkrachten kunnen het forum actief gebruiken om ouders in te lichten over algemene zaken die de klas aangaan. De klassenouder heeft een nieuwe taak gekregen om het stukje forum van hun klas te onderhouden.