Gemeente Winterswijk


Bereikbaarheid centrum Winterswijk tijdens Volksfeest

24 augustus 2009

Kom op de fiets en zet hem in de stalling

Winterswijk - Door de vele festiviteiten in het centrum tijdens het Volksfeest op 28 en 29 augustus, is er weinig parkeergelegenheid in het centrum beschikbaar. Alle bezoekers worden daarom geadviseerd zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar het Volksfeest te komen.

Het Volksfeest kent dit jaar een geheel andere opzet dan voorgaande jaren. Doordat alle activiteiten geconcentreerd zijn in het centrum, worden in de straten van en naar de Markt en op de kermis veel bezoekers verwacht.

Om deze straten goed begaanbaar te houden voor alle bezoekers, de brandweer en ambulances, is het meenemen en stallen van fietsen in deze straten op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus verboden. Als de veiligheid in gevaar komt, worden verkeerd gestalde fietsen weggehaald. Speciaal voor het Volksfeest komen er rond het centrum acht extra tijdelijke fietsenstallingen. Bezoekers worden met borden verwezen naar deze stallingen.

Om er ook dit jaar weer een gezellig en veilig Volksfeest van te maken vragen de Vereeniging Volksfeest en de gemeente alle fietsers om begrip en medewerking. De stallingen zijn te vinden (zie ook het kaartje onderaan deze pagina):
·aan de Burgemeester Bosmastraat achter de Rabobank;
·aan de Beukenhorstweg achter het raadhuis;

·aan de Jeugdkerkstraat achter de ING;

·aan het Weeninkpad naast Tonell Haarmode;

·op het parkeerterrein Wehme;

·op het parkeerterrein bij de Willinkstraat ('blikbak');
·op het parkeerterrein Spoorstraat tegenover de bibliotheek;
·aan de Roelvinkstraat bij de Hema.

Bijlagen:
Kaart centrum Kaart corsoroute