Vlaamse Overheid

Pliniuswal, Tongeren

Asfaltering van buitenzijde Pliniuswal, Tongeren

Persmededeling van de Vlaamse Regering

woensdag 26 augustus 2009

Vrijdagavond 28/08 om 18 uur start Wegen en Verkeer Limburg met het asfalteren van de buitenzijde van de Pliniuswal in Tongeren. Tegelijkertijd wordt ook het asfalt van de aansluitingen met de ventwegen en de Hasseltsesteenweg (N20) en de Bilzersteenweg (N730) aangelegd. Hierna brengt de aannemer ook de definitieve belijning aan op de ventwegen en de aansluitingen met de N20 en de N730.

Deze werkzaamheden zullen duren tot zondagnamiddag (30/08). Tijdens dit weekend brengt de aannemer ook de voorlopige wegmarkering aan op de buitenzijde van de ring om fase 2 van de plaatselijke werkzaamheden te kunnen starten.

Vanaf vrijdagavond 18 uur tot zondagnamiddag zullen de aansluitingen met de Hasseltsesteenweg en de Bilzersteenweg afgesloten worden. Het verkeer op de Ringlaan wordt op 2x1 rijstrook geplaatst op de binnenzijde van de Pliniuswal. Wie naar Hasselt of Bilzen wil of uit die richting komt, moet een lokale omleiding volgen via de Legioenenlaan, de Caesarlaan of de Driekruisenstraat.

Deze werkzaamheden zijn een deel van het lopende project waarbij het agentschap een vlottere verkeersdoorgang wil realiseren op de Ringlaan. Begin oktober zou de laatste fase van het volledige project klaar moeten zijn.