Joop Van Den Ende Theaterproducties Luidt Nieuw Seizoen In

27/08/2009 12:23

Joop van den Ende Theaterproducties

Amsterdam, 27 augustus 2009

JOOP VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES LUIDT NIEUW SEIZOEN IN

Musical Sing-a-Long live vanaf de Dam

Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 augustus vindt in de Amsterdamse binnenstad de opening van het nieuwe culturele seizoen plaats: de Uitmarkt 2009. Traditiegetrouw is de informatiestand van Joop van den Ende Theaterproducties dé ontmoetingsplaats voor theaterliefhebbers uit heel Nederland, deze is te vinden aan de Jodenbreestraat. Zaterdag om 12:00 uur opent de cast van MAMMA MIA! de informatiestand op een feestelijke manier. Het publiek kan kennis maken met de theaterproducties door middel van een karaoke en een fotosessie in het decor van bekende musicalscènes. Het culturele weekend wordt feestelijk afgesloten met de Sing-a-Long op zondagavond vanaf de Dam.

Los Vivancos - 7 Brothers

Op vrijdag 28 augustus is Los Vivancos de openingsact van de Uitmarkt. Om 20:50 uur zullen de zeven broers optreden op de Dam en nog een tweede optreden geven om 21:40 uur. Deze Spaanse dans- en muzieksensatie zal het publiek vast opwarmen voor hun shows van 2 tot en met 6 september in het Beatrix Theater Utrecht. De opening zal worden uitgezonden door de NPS (Nederland 2).

Van Jordaan tot Opera

In het live-programma, op zaterdagavond om 21:15 uur op Nederland 2, 'Van Jordaan tot Opera' brengen Danny de Munk, Jenny Arean en de Italiaanse tenor Andrea Giovannini een keur aan Jordaan- en operaliederen op de Dam. Niet alleen liederen als 'De Westertoren' hoogtij op de Dam, maar ook Italiaanse operaliederen.

Musical Sing-a-Long

Zondagavond 30 augustus staat wederom geheel in het teken van de musical. Chantal Janzen en Frits Sissing sluiten de Uitmarkt om 21:20 uur af met de 'AVRO Musical Sing-a-Long' vanaf de Dam (live uitgezonden op Nederland 1). Onder begeleiding van het Metropole Orkest geven tal van musicalartiesten acte de présence. Musicals die de revue passeren, zijn onder meer MAMMA MIA, All Shook Up - Love Me Tender, JOSEPH, Disney's Musical Sing-a-Long, West Side Story, Ciske de Rat - de Musical, The Full Monty, Sonneveld Voor Altijd!, Chicago, Dromen zijn Bedrog, Simone - Songs From The Heart en Mary Poppins.

Programma stand

Op zaterdag om 12.00 uur onthult de cast van MAMMA MIA! de informatiestand op een feestelijke manier. Op beide dagen kan het publiek swingen en meezingen met bekende musicalhits en mooie prijzen winnen, ook kan men op de foto gaan in het decor van bekende musicalscènes. Wordt een van de Dynamos MAMMA MIA!, vlieg als Mary Poppins, ga zitten op een echte Harley Davidson of wordt de P.A. van Simone. (Programma onder voorbehoud van wijzigingen, kijk op www.musicals.nl voor meer informatie).

Spetterend theaterseizoen!

Dynamisch, kleurrijk en feelgood zijn de ingrediënten voor het nieuwe seizoen. Joop van den Ende Theaterproducties brengt drie nieuwe reizende producties met een geheel eigen creatieve interpretatie. De grootste reizende productie is MAMMA MIA! die op 14 september in Koninklijk Theater Carré in première gaat. Wegens groot succes staat JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat vanaf 23 september in het Beatrix Theater Utrecht.

Gedurende de rest van het seizoen gaan de overige producties achtereenvolgens in première:


- 02 september - Los Vivancos - Beatrix Theater Utrecht


- 14 september - MAMMA MIA! - Koninklijk Theater Carré Amsterdam


- 18 oktober - Disney's Musical Sing-a-Long - Theaterfabriek Amsterdam


- 22 november - All Shook Up - Love Me Tender - Chassé Theater Breda


- 16 december - West Side Story - Fortis Circustheater Scheveningen


- 11 april - Mary Poppins - Fortis Circustheater Scheveningen

Wegens succes komend seizoen te zien:


- Ciske de Rat - de Musical - nog te zien in Fortis Circustheater Scheveningen


- JOSEPH - vanaf 23 september Beatrix Theater Utrecht


- High School Musical - tot en met 27 september in de theaters


- Tineke Schouten - van 10 september tot en met 12 februari 2009 te zien in de theaters


- Simone - Songs From The Heart - 10 november tot en met 11 maart te zien in de theaters





http://www.musicals.nl

http://www.musicals.nl