Gemeente Leeuwarden

Persbericht

Opening loket Ping (Werkplein Leeuwarden, Tesselschadestraat 35)

Gedeputeerde Piet Adema en wethouder Marco Florijn openden vrijdag 28 augustus het nieuwe financieel loket Ping.

Ping is de nieuwe plek op het Werkplein in Leeuwarden waar mensen terecht kunnen voor advies op het gebied van hun financiën. In deze huidige onzekere financiële tijd zullen veel mensen te maken krijgen met inkomensdaling. Ping wil deze mensen ondersteunen met praktische tips en advies en zo voorkomen dat (grote) financiële problemen ontstaan. De dienstverlening van Ping is laagdrempelig, kosteloos en onafhankelijk.

Inkomensdaling en het onvermogen om het uitgavenpatroon daarop aan te passen is één van de belangrijkste oorzaken van financiële problemen. Mensen proberen te lang zelf een oplossing voor hun schulden te vinden, of weten de weg naar reguliere hulpverlening niet te vinden. Ook benutten veel mensen niet alle inkomensmogelijkheden. Hierdoor lopen schulden onnodig hoog op en wordt een eventuele oplossing steeds moeilijker. Ping wil dit zoveel mogelijk voorkomen. Door zitting te nemen op het Werkplein wil Ping mensen uitnodigen om vroegtijdig vrijblijvend advies in te winnen over hoe het beste om te gaan met hun gewijzigde inkomenssituatie.

Ping is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Leeuwarden, UWV Werkbedrijf en de Gemeenschappelijke Kredietbank. Ping is mede tot stand gekomen via subsidie van de provincie Fryslân.

Gedeputeerde Piet Adema en wethouder Marco Florijn gingen in hun speech in op het belang van vroegtijdige signalering van financiële problemen binnen het kader van armoedebestrijding en schuldhulpverlening.

Vestigingsmanager Werkplein Leeuwarden Joke Hoftijser ging in haar speech in op het belang van een samenhangend dienstenaanbod op het Werkplein.