Politie Gelderland-Zuid

Voorbereidingen Open Dag politie 2009 in volle gang

Zaterdag 10 oktober

Nijmegen, 28-08-2009 o De politie Gelderland-Zuid is druk bezig met de voorbereidingen voor de Open Dag. Politie, brandweer en ambulance zetten op zaterdag 10 oktober hun deuren weer open voor het publiek. Met demonstraties wordt duidelijk gemaakt dat de drie hulpdiensten heel nauw samenwerken. Verder is er veel informatie beschikbaar en kan iedereen een kijkje nemen in de verschillende voertuigen. Van 10.00 tot 16.00 uur hoeft niemand zich te vervelen op de Nieuwe Dukenburgseweg in en om de Jan Massinkhal.

Voor een Open Dag van de hulpdiensten is altijd grote belangstelling. Dat bleek wel tijdens de twee voorgaande edities. Ook nu wordt weer alles uit de kast gehaald om mensen kennis te laten maken met het werk van de politie, brandweer en ambulance. Tijdens de vele demonstraties wordt de nadruk gelegd op samenwerking.

Brandweer

Zowel de politie als de brandweer pakt dit jaar weer groots uit. De brandweer heeft naast een aantal voertuigen een duiktank staan waarin duikers demonstraties geven. Ook is er een rooktent, zodat mensen aan den lijve kunnen ervaren hoe het is om niets meer te kunnen zien door de rook. Ze worden geholpen de uitgang te vinden.

Politie

Bezoekers kunnen hun hart ophalen en zowel met Nederlandse als buitenlandse agenten in gesprek. Daarin zal duidelijk worden wat de mogelijkheden en middelen zijn die bij het politiewerk een rol spelen. De enorme diversiteit van het politievak en de mensen die er werken wordt op zon dag zichtbaar. Enkele specifieke activiteiten richten zich vooral op jongeren om ze te bewegen nu of later te kiezen voor het politievak. Er is zelfs een politiesportparcours aangelegd zodat potentieel geïnteresseerden onder deskundige begeleiding kunnen testen of hun conditie toereikend is voor toelating tot de politieopleiding.

Snelste surveillancewagen van Europa

Het aantal politievoertuigen en motoren dat te bezichtigen is, is weer groter dan vorig jaar. Dit jaar is het gelukt om de collegas uit Italië naar Nijmegen te halen. Zij komen met een Lamborghini naar de Open Dag. Deze auto zal bij veel autoliefhebbers het hart sneller doen slaan. De Italianen gebruiken deze autos om de snelheidsduivels op de snelwegen te achterhalen. Daarnaast worden deze autos ook gebruikt voor orgaantransport.

Al met al redenen genoeg om naar de Open Dag te komen. U bent van harte welkom op zaterdag 10 oktober vanaf 10.00 uur in de Jan Massinkhal aan de Nieuwe Dukenburgseweg in Nijmegen. (14)

Laatst gewijzigd 17-08-2009 11:17 | © Regio Gelderland-Zuid |