Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.50 uur

Utrecht, 28-08-2009

Brand

IJSSELSTEIN In de nacht van donderdag op vrijdag 28 augustus 2009 is er op de

Zomerdijk brand uitgebroken in een verzamelcomplex waarin diverse bedrijven gehuisvest zijn. Rond 00.35 uur brak de brand aan een zijkant van het complex uit en rond 01.30 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Niemand raakte bij de brand gewond.

De afdeling Forensische Opsporing van de politie onderzoekt de brand en sluit brandstichting niet uit. Getuigen die meer kunnen vertellen over de brand wordt verzocht contact op te nemen met de politie in district Lekstroom via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Heling

NIEUWEGEIN Donderdag 27 augustus zagen politieagenten op de Structuurbaan rond 16.30 uur een 15-jarige jongen uit Nieuwegein op een fiets rijden waarvan het slot verbroken was. Er zat ook geen fietssleutel in het slot. De jongen werd aangehouden en zijn moeder, een 34-jarige Nieuwegeinse, werd ontboden op het politiebureau. Zij verklaarde de fiets op marktplaats te hebben gekocht voor een klein bedrag zonder deugdelijk slot. De fiets is in beslag genomen en proces-verbaal voor heling wordt opgemaakt.