Onno Hoes voorzitter Boomfeestdag

28/08/2009 10:45

Stichting Nationale Boomfeestdag

Onno Hoes is op 26 augustus jl. benoemd tot de nieuwe voorzitter van Stichting Nationale Boomfeestdag. Hij volgt hiermee de huidige Boomfeestdag-voorzitter Gilbert Monod de Froideville op. Deze oud-Ceremoniemeester van de Koningin is 6 jaar lid geweest van het Bestuur, waarvan hij 4 jaar het voorzitterschap heeft vervuld. Onno Hoes is voor minimaal 4 jaar benoemd tot voorzitter.

Onno Hoes is Gedeputeerde Ecologie van de Provincie Noord Brabant en streeft vanuit deze functie ondermeer om meer kinderen bij de natuur en bij het planten van bomen te betrekken. Hij stelt: "kinderen zijn de volwassenen van morgen en als we hen al op jonge leeftijd bij de natuur kunnen betrekken, gaan ze later meer bewust om met hun leefomgeving'.

Hij streeft in 'zijn' provincie al naar een 100%-deelname van de Brabantse Gemeenten aan de Boomfeestdag mét zoveel mogelijk kinderen uit de bovenbouw. In zijn functie van Boomfeestdag-voorzitter wil hij gedurende zijn zittingsperiode bereiken dat dit Brabantse beleid een nationaal opgevolgd wordt.

Omdat hij een groot gemeentelijk en provinciaal netwerk heeft, hoopt de Stichting Nationale Boomfeestdag hierdoor het vieren van de Boomfeestdag hoger op de politieke agenda te krijgen. Hierdoor zouden gemeenten meer basisschooljeugd deel kunnen laten nemen aan dit jaarlijkse feest voor bomen en natuur.

Het eerste openbaar optreden van de nieuwe Boomfeestdag-voorzitter zal de opening van het Nationaal KinderBomenBos zijn in gemeente Rijnwoude. Deze opening staat gepland voor medio oktober aanstaande.

Voorzitters die Onno Hoes voorgingen zijn, naast genoemde Gilbert Monod de Froideville, de heren Frank Houben (oud-Commissaris van de Koningin in Brabant) en Gerrit Braks (oud-Minister van Landbouw).





http://www.boomfeestdag.nl