Politie Groningen

Vrijdag 28 augustus 2009

Provincie Groningen, 28-08-2009

Veendam: dronken mannen ingerekend

De politie heeft donderdagavond op de Bocht Oosterdiep twee dronken mannen aangehouden. De 26-jarige Muntendammer en de 33-jarige Groninger gedroegen zich vervelend bij een café. Ook schopten ze tegen een auto. Getuigen vertelden dat het duo net was weggelopen richting de Kerkstraat. Agenten troffen de heren daar. Ze waren dronken: ze konden niet meer op hun benen staan en ze sloegen wartaal uit. Beide mannen werden aangehouden vanwege hun openbare dronkenschap. Het duo werd ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: te diep in glaasje gekeken

Een 27-jarige bestuurder van een auto is donderdagnacht op de Bovenburen aangehouden voor rijden onder invloed. Hij werd gecontroleerd en een blaastest wees uit dat hij alcohol had gedronken. De man uit Midwolda moest mee naar het politiebureau. Daar bleek dat hij 1 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: Stadjer bedreigt beveiligingsmedewerkers

De politie heeft donderdagnacht in de Peperstraat een 29-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. Politieagenten werden door twee beveiligingsmedewerkers aangesproken dat zij even te voren door de Stadjer in woord en gebaar waren bedreigd. Hierop werd de verdachte ingerekend en ingesloten in het cellencomplex. De man gedroeg zich tijdens zijn aanhouding en de rit naar de cel zeer tegendraads. Hij wordt vandaag gehoord.

Groningen: man aangehouden na mishandeling

De politie heeft donderdagnacht op de Grote Markt een 23-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. Politieagenten werden door een portier gewezen op de verdachte, die een 18-jarige man uit Haren had geslagen. De 23-jarige werd meegenomen naar het politiebureau. Het slachtoffer bleek een diepe wond bij zijn wenkbrauw te hebben. De Harener moest zijn wond in het ziekenhuis laten hechten. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: vrouw gewond na val van fiets

Een 70-jarige vrouw uit Veendam is donderdagmiddag op het Veenpad gewond geraakt bij een fietsval. De Veendamse kwam met haar fiets in de berm, waarna zij in de sloot belandde. De fietsster werd met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Winschoten: vrouw aangehouden voor rijden onder invloed

De politie heeft donderdagavond op de Sint Vitusholt 7de Laan een 71-jarige vrouw uit Winschoten aangehouden voor rijden onder invloed. De Winschotense had met haar auto een bocht gemist. De automobiliste reed vervolgens enkele paaltjes omver, waarna ze met haar wagen vast kwam te zitten. De verdachte bleek op straat niet een blaastest af te leggen. Op het politiebureau lukte de ademanalysetest ook niet bij de vrouw. Hierop werd een bloedproef van de 71-jarige afgenomen. Zij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De bloedproef moet uitwijzen of de verdachte onder invloed heeft gereden.

Appingedam: bejaard echtpaar gewond bij ongeval

Een bejaard echtpaar uit Termunten is donderdagavond op de kruising Rijksweg N33 met de Woldweg gewond geraakt. De bestuurder, een 89-jarige man, verleende op de kruising geen voorrang aan een 40-jarige automobilist uit Farmsum. Hierdoor ontstond een aanrijding tussen beide autos. Door de klap raakte de bejaarde man bekneld in zijn auto. De brandweer wist hem uit zijn benarde positie te bevrijden. Het echtpaar werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De Farmsumer bleef ongedeerd. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op zaterdag 29 augustus, heeft de politie geen aankondigde controles.

De politie controleerde donderdag 27 augustus op diverse plaatsen op snelheid en roodlicht

* Groningen, Beneluxweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 885, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur.

* Groningen, Paterswoldseweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 1334, aantal overtredingen: 164, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

* Visvliet, Provincialeweg N355: aantal gecontroleerde voertuigen: 949, aantal overtredingen: 61, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

* Groningen, Pleiadenlaan/Voermanstraat: roodlichtcontrole, aantal gecontroleerde voertuigen: 487, aantal overtredingen: 24.
* Groningen, Van Ketwich Verschuurlaan: roodlichtcontrole, aantal gecontroleerde fietsers: 385, aantal overtredingen: 24.