Politie Drenthe

Donderdag

Provincie Drenthe, 27-08-2009

Twee gewonden bij ongeval

ZUIDWOLDE Bij een verkeersongeval op het fietspad langs de Oosterweg tussen Zuidwolde en Alteveer raakten woensdagavond twee personen gewond. Op dit fietspad kwamen een 17 jarige bromfietser uit Alteveer en een 55 jarige wielrenner uit Veeningen frontaal met elkaar in botsing. Daarbij raakten beiden gewond. De gewonden zijn per ambulance overgebracht naar de ziekenhuizen in Hoogeveen en Meppel. De aanrijding gebeurde in een bocht in het fietspad. Waarschijnlijk reed de bromfietser met hoge snelheid en mogelijk is hij daardoor in de bocht op de verkeerde weghelft terecht gekomen. (2009036268)

Rijbewijs ingevorderd

BORGER-ODOORN De politie vorderde woensdagmiddag het rijbewijs in van een 27 jarige motorrijder uit Dronten. De man reed met een snelheid van 147 km per uur over de N374 waar een maximum snelheid geldt van 80 km per uur. (2009036265)

Arbeidsconflict escaleert

HOOGEVEEN Een arbeidsconflict tussen de 61 jarige eigenaar van een bedrijf op de Buitenvaart in Hoogeveen en twee werknemers, een 43 jarige inwoner van Ruinen en zijn 21 jarige zoon uit Pesse, liep woensdagmiddag uit de hand. Een woordenwisseling tussen de eigenaar en de vader ontaardde in een mishandeling. De man sloeg zijn baas met een stok. De zoon op zijn beurt nam zonder toestemming een bedrijfsauto mee. De gewaarschuwde politie trof de auto en de beide mannen aan in Ruinen waar ze werden aangehouden. De auto ging terug naar de eigenaar die tegen beide verdachten aangifte deed. Na verhoord te zijn, zijn beiden in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (2009036263)

Zoekactie na aantreffen kinderfietsje

BEILEN Het aantreffen van een onbeheerd kinderfietsje bij een waterpartij aan de Dambroeken in Beilen was woensdagavond de aanleiding voor een uitgebreide zoekactie in vijvers, sloten en een bouwterrein. De politie hield er rekening mee dat er een kind in het water was gevallen of anderszins in problemen was geraakt. De zoekactie werd uitgevoerd door politie en brandweer waarbij een speurhond, warmtezoekers en duikers werden ingezet. Er werd geen kind aangetroffen. Tot donderdagmorgen zijn er ook geen meldingen binnengekomen over een vermist kind. Ook de eigenaar van het blauwe Gazelle kinderfietsje is nog niet bekend. Mensen die dit fietsje missen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (20090366275)

Schuurbrand

VRIES Broei is naar alle waarschijnlijkheid de oorzaak van brand in een schuur vol hooi achter een manege aan de Verlengde Noordenveldweg in Vries. De brand werd omstreeks 03.30 uur ontdekt. Al snel sloegen de vlammen uit het dak van de schuur. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen manege en andere schuren. (2009036319)

Bejaarde man licht gewond

ASSEN Een 85 jarige man uit Assen raakte woensdagmorgen licht gewond toen hij op de kruising van de P.J. Troelstralaan met de Einsteinlaan in Assen met zijn scootmobiel ten val kwam. Dit gebeurde toen hij werd aangereden door een 14 jarige plaatsgenote die op haar fiets dwars de kruising overstak en tegen de scootmobiel botste. Het meisje had de man niet gezien. De man is voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Assen vervoerd. Na behandeling mocht hij weer naar huis. (2009036200)

Politie controleert verkeer

EMMEN De politie bekeurde woensdag bij verkeerscontroles in Emmen in totaal 16 overtreders. Tien keer voor het rijden zonder gordel, drie bromfietsers met een te hoge constructiesnelheid en drie fietsers die een rood verkeerslicht negeerden.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.