Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 26-08-2009

FIETSSTER ERNSTIG GEWOND NA AANRIJDING MET AUTO ZWIJNDRECHT Een 49-jarige vrouw uit Hendrik-Ido-Ambacht is gisteren ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto aan de Brugweg. De vrouw kwam met hoge snelheid de brug af fietsen toen een personenauto af wilde slaan richting de bezinepomp. De bestuurster van de auto, een 23-jarige vrouw uit Zwijndrecht, zag daarbij de fietsster over het hoofd waarna een aanrijding volgde. Een traumehelikopter rukte uit, maar uiteindelijk is de vrouw per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De vrouw hield onder meer hoofdletsel en enkele botbreuken over aan de aanrijding.

SCHUURBRAND
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een schuur op een terrein aan de Rozand in Hendrik-Ido-Ambacht is afgebrand. De melding van de brand kwam op maandagmorgen 25 augustus 2009 binnen. Direct ging de brandweer naar de Rozand. Om geen risico te lopen zette de brandweer direct twee blusvoertuigen in. De politie gaat nu de oorzaak van de brand onderzoeken.

TWINTIG BEKEURINGEN VOOR RIJDEN ZONDER GORDEL
DORDRECHT Tijdens een verkeerscontrole van het VerkeersHandhavingsTeam (VHT) van de Politie Zuid-Holland-Zuid zijn twintig boetes uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel, voor- of achterin de auto. De controle werd gehouden aan de Merwedestraat en de Reeweg Oost. Ook hebben twee bestuurders een bekeuring gekregen voor mobiel bellen tijdens het rijden. Door het dragen van gordel is er minder risico op letsel bij een ongeval. Autogordels moeten gedragen worden in alle voertuigen waarin ze aanwezig zijn. Het is verplicht om zowel op de voor- als op de achterstoelen de veiligheidsgordel te dragen, voor volwassenen én voor kinderen.

GEZOCHTE AANGEHOUDEN
DORDRECHT Aan de Frans Lebretlaan is dinsdagmiddag 25 augustus een 35-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man had nog een gevangenisstraf open staan van 24 dagen. De man probeerde nog aan zijn aanhouding te ontkomen, door het op een lopen te zetten toen hij door de politie staande werd gehouden. Na een korte achtervolging door de wijk kon de man alsnog worden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

TWEE INBRAKEN EN EEN POGING TOT INBRAAK
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
ZWIJNDRECHT In de nacht van dinsdag 25 augustus op woensdag 26 augustus is ingebroken in een garage aan de Oudeland en in een woning aan het Develpad. Bij de inbraken zijn onder meer enkele fietsen, geld, sieraden en kleding gestolen. Bij een andere woning aan het Develpad is een poging tot inbraak gedaan. De bewoners werden wakker van geluiden beneden, wat de inbraak vermoedelijk heeft verstoord. De bewoners belden hierop de politie. Deze wist even later aan de Serenade een 26-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aan te houden die mogelijk iets met de inbraken te maken heeft. De politie heeft de zaken in onderzoek en is op zoek getuigen die in die nacht in de omgeving van het Develspad en de Oudeland iets verdachts hebben gezien of die meer informatie hebben. Ze worden verzocht contact op te nemen met de politie in Zwijndrecht via 0900-8844 (lokaal tarief).