Korps Landelijke Politiediensten

Twee vliegen in een klap

Moergestel, 28-08-2009 o De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft vrijdag 28 augustus 2009 op de rijksweg A58 ter hoogte van Moergestel omstreeks 01.30 uur twee autos van de weg gehaald in verband met openstaande signaleringen.

Een 43-jarige inwoner van Eindhoven reed met zijn personenauto met aanhangwagen 130 km/uur in plaats van de toegestane 90 km/uur. Het voertuig was niet voorzien van handelaarplaten terwijl het op handelsvoorraad stond en op de aanhangwagen zat een verkeerde kentekenplaat. Bij controle bleek dat de bestuurder stond gesignaleerd voor heling voor de politie Brabant Zuid-Oost. Hij is hiervoor aangehouden en overgedragen aan de politie in Eindhoven. Voor het overschrijden van maximum snelheid en het voeren van de onjuiste kentekenplaten is proces-verbaal opgemaakt. De voertuigcombinatie is bij het politiebureau gestald.

Degene die de bijrijder kwam ophalen als vriendendienst bleek echter niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en had ook nog een boete openstaan. De auto van deze 35-jarige man uit Dongen is eveneens bij het politiebureau gestald in afwachting de betaling van de boete van 112,50 euro. Voor het rijden zonder rijbewijs is proces-verbaal opgemaakt.