Subaru


SUBARU BENELUX

Maximale 5 sterrenscore in Euro NCAP-tests

Nieuwe Subaru Legacy nu al onderscheiden

Hoofddorp, 28 augustus 2009

De eerste Subaru Legacy van de vijfde generatie moet in Nederland nog op de openbare weg verschijnen, maar hij heeft nu al een prachtige onderscheiding gekregen. Namelijk een maximale 5-sterrenscore in de meest recente Euro NCAP-veiligheidstests!

De bots tests in het kader van het European New Car Assessment Program (Euro NCAP) kennen dit jaar een nieuwe opzet. Bepalend voor de einduitslag zijn de scores van de diverse onderdelen van het testprogramma. `Veiligheid voor volwassen inzittenden' telt voor 50 procent mee, `veiligheid voor kinderen' voor 20 procent, de factor `voetgangersveiligheid' voor 20 procent en de aanwezige `veiligheidsvoorzieningen' voor 10 procent.

Subaru Legacy modeljaar 2010

Het `lijdend voorwerp' tijdens de Euro NCAP-tests was een Subaru Legacy 2.0D Touring Wagon modeljaar 2010. De nieuwe modelserie beleeft volgende maand op de I.A.A. van Frankfurt zijn Europese publieksdebuut. Kort daarna, begin oktober, staat een eerste exemplaar van de vijfde generatie bij de officiële Subaru 6 Sterren Dealers, samen met de op gelijke leest geschoeide nieuwe Subaru Outback.

Standaard VDC
Bepalend voor de maximale score van 5 sterren (die prachtig in lijn ligt met de talloze andere onderscheidingen die Subaru eerder voor het veiligheidsniveau van zijn modellen kreeg), waren meerdere factoren. Zo dragen het volledig nieuw ontwikkelde chassis met een onafhankelijk gemonteerd subframe voor de motorophanging en zijn vertrouwde veiligheidskooi met ringvormige versterkingen in belangrijke mate bij aan het verhoogde, uitstekende veiligheidsniveau.

Verder zijn standaard op de nieuwe Legacy onder meer voor-, zij- en gordijnairbags. Behalve maximale aandacht voor passieve veiligheid vormt actieve veiligheid een van Subaru's merkwaarden. Vandaar dat bijvoorbeeld ook het geavanceerde Vehicle Dynamics Control-systeem en
- als vanzelfsprekend bij Subaru - Symmetrical All Wheel Drive in combinatie met de boxermotor tot de standaarduitrusting behoren. Dit alles zorgt voor een veiligheidspakket dat nauwelijks te evenaren is, zo is ook nu weer gebleken.