Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Gorinchem, 27-08-2009

AANHOUDINGEN BIJ CONTROLE
GORINCHEM Bij een verkeerscontrole zijn twee inzittenden van een auto aangehouden. Politiemensen controleerden op woensdagmiddag 26 augustus 2009 de inzittenden of ze hun gordel droegen. Een 16-jarig meisje uit Arkel droeg geen gordel. Ze kreeg hiervoor een bekeuring. Haar 37-jarige moeder die de auto bestuurde gaf aan dat ze geen tijd had en probeerde weg te rijden. Na een laatste waarschuwing hielden politiemensen de vrouw en ook haar dochter aan. Dat gebeurde op de Nieuwe Hoven in Gorinchem.

INBRAAK BIJ BEDRIJF
LEERDAM Bij een bedrijf aan de Industrieweg in Leerdam is in de nacht van dinsdag 25 augustus op woensdag 26 augustus 2009 ingebroken. De inbrekers wisten op het terrein achter het bedrijvenpand voor enkele tienduizenden euros aan RVS materialen buit te maken. Een medewerker van het bedrijf heeft aangifte gedaan.

VRAAGTEKENS
LEERDAM Het verhaal van twee inzittenden van een auto heeft bij de politie vraagtekens opgeroepen. Agenten zagen op donderdag 27 augustus 2009 rond 01.00 uur een auto die ze aan de kant zetten op de Techniekweg in Leerdam. De bestuurder verklaarde dat ze onderweg waren naar Utrecht en zochten naar een benzinestation. In de auto lagen handschoenen en bij de voorstoel een betonschaar. Verder lagen er onderdelen van horloges in het voertuig. De agenten hielden de twee inzittenden, mannen van 25 en 26 jaar uit Duitsland aan voor verder onderzoek.