Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 27-08-2009

ONGEVAL MET SCOOTMOBIEL
DORDRECHT Een 51-jarige vrouw uit Dordrecht heeft woensdagochtend 26 augustus 2009 een val gemaakt met haar scootmobiel. De vrouw reed over de Maarten Harpetszoon Trompweg in Dordrecht toen zij van de stoep reed en daarbij ten val kwam. De vrouw liep door de val een hoofdwond op. Een ambulance bracht haar voor behandeling naar het ziekenhuis in Dordrecht. Na de melding vloog ook de traumahelikopter naar het ongeval maar deze hulp bleek niet nodig te zijn. Het slachtoffer was overigens onder invloed van alcohol.

HENNEPKWEKERIJ
DORDRECHT Agenten hebben bij een hennepkwekerij twee aanhoudingen verricht. Politiemensen gingen op woensdagavond 26 augustus 2009 naar een woning aan de Spuiboulevard in Dordrecht. Er waren klachten over stank binnen gekomen. En dat klopte want binnen was een hennepkwekerij met ongeveer 260 planten. Ook waren er twee mannen in het pand. Agenten hielden deze twee van 20 en 22 jaar uit Dordrecht aan.

KEUKENBRAND
DORDRECHT Een pan met vet heeft vlam gevat. Hierdoor ontstond een keukenbrand in een woning aan de Pieter de Hoochstraat in Dordrecht. De melding van de brand kwam op woensdagavond 26 augustus 2009 omstreeks 23.00 uur. Politiemensen zagen direct al rookontwikkeling en aan de achterkant een brandhaard. De politiemensen haalden de bewoners van het portiek uit hun woningen. Brandweerlieden haalden nog een 9-jarige jongen uit het huis waar de brand was. Ambulancepersoneel keek de jongen nog na maar gelukkig hoefde hij niet naar het ziekenhuis. Nadat de brandweer het sein gaf dat de brand onder controle was konden de flatbewoners weer terug naar hun woningen.

AANHOUDING NA RUZIE
DORDRECHT Een 25-jarige man uit Almelo is aangehouden na een ruzie. Politiemensen gingen op donderdag 27 augustus 2009 omstreeks 02.40 uur naar een woning aan de Helmersstraat in Dordrecht. Daar was een 28-jarige vrouw die ademhalingsproblemen had. De 25-jarige man deed de deur open en vertelde dat hij ruzie had gehad met zijn vriendin. Deze had zich op het toilet opgesloten. De verdachte vertelde dat hij de keel van de vrouw had dichtgeknepen maar dat zij hem had geslagen. Agenten namen de 25-jarige man mee naar het bureau.

AANGEHOUDEN VOOR RIJDEN MET ONGELDIG RIJBEWIJS
ZWIJNDRECHT Een 37-jarige man uit Zwijndrecht woensdagmiddag 26 augustus 2009 is aangehouden voor rijden terwijl hij een rijontzegging had. De politie hield de man staande aan de Hoveniersstraat in Zwijndrecht tijdens een routinecontrole. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De politie nam zijn auto in beslag omdat het niet de eerste keer was dat de 37-jarige werd aangehouden omdat hij reed tijdens een rijontzegging.