Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.45 uur

Utrecht, 28-08-2009

Beroving, de politie zoekt getuigen

AMERSFOORT- Op 27 augustus is een vrouw beroofd van haar schoudertas.

Op donderdagochtend rond 14.50 uur kreeg de politie een melding dat er een vrouw was beroofd op de Randenbroekerweg. De 68-jarige vrouw uit Amersfoort reed op haar fiets vanaf het Euterpeplein in de richting van de Heiligenbergerweg. Ze hoorde gerommel bij haar fietstas, waar haar schoudertas in zat, en keek om. Op het moment dat ze om keek kreeg ze een duw waardoor ze op de grond viel. Ze zag dat een jongen met haar schoudertas op de fiets weg reed in de richting van het Euterpeplein. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844, district Eemland zuid.

Diefstal

AMERSFOORT- De politie heeft op 27 augustus een vrouw aangehouden voor diefstal.

Rond 14.55 uur op donderdagmiddag kreeg de politie een melding dat drie vrouwen met een behulp van een babbeltruc een diefstal probeerden te plegen in een woning op het Vreeland. De melder gaf het signalement door en een agent herkende het signalement van een aangifte van diefstal eerder die dag. De vrouwen waren weggereden in auto. De agenten keken uit naar de auto met de drie verdachten. Even later zagen de agenten de auto op de Hogeweg. Twee 36-jarige vrouwen en een 21-jarige vrouw uit Lelystad zijn aangehouden.

Twee jongens aangehouden na diefstal

WOUDENBERG De politie heeft twee jongens aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Rond 22.35 uur op donderdagavond kreeg de politie een melding dat twee jongens hadden ingebroken bij een attractiepark op de Zeisterweg. Ter plaatse troffen de agenten de jongens aan met grote hoeveelheid kleingeld. De 17-jarige jongen en 14-jarige jongen uit Zeist zijn aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Inbraak

WOUDENBERG Agenten hebben twee verdachten aangehouden nadat zij een inbraak hadden gepleegd op een bouwterrein.

Rond 03.05 uur kreeg de politie een melding dat er op een bouwterrein bij een camping op de Heygraeff een gat in een hek zou zijn geknipt. In een container op het bouwterrein troffen agenten een 21-jarige vrouw uit Schiedam aan, zij werd aangehouden. In de omgeving stond een auto geparkeerd en agenten hebben het voertuig in de gaten gehouden. Rond 06.30 uur ging de auto rijden en hebben de agenten de bestuurder, een 27-jarige man uit Leusden, aangehouden. De aangetroffen goederen zijn in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.