Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.40 uur

Utrecht, 28-08-2009

Rijden op gestolen fiets
UTRECHT- Op donderdagmiddag werd een jongen op een gestolen fiets aangehouden.

Omstreeks 16.30 uur reed een 15-jarige jongen uit Maarssen op de Verlengde Houtrakgracht. Hij mocht hier niet fietsen en werd aangesproken door toezichthouders. Onderzoek wees uit dat de fiets mogelijk van diefstal afkomstig was. De jongens werden aangehouden en de politie werd gewaarschuwd. Een 16-jarige vriend van de jongen vond het nodig zich met de zaak te bemoeien en werd ook aangehouden.

Vernielen reclamebord
UTRECHT- Op vrijdagochtend werden drie vernielers aangehouden.

Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie de melding dat er een reclamebord zou worden vernield aan de Donkere Gaard. Agenten gingen direct ter plaatse en het vernielertrio in de leeftijd van 28 tot 34 jaar uit Utrecht, werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Brandstichting
UTRECHT- Op donderdagavond werden brandstichters aangehouden.Een politiehond werd hierbij ingezet.

Omstreeks 22.10 uur kreeg de politie de melding dat er brand werd gesticht bij een bushokje aan de Churchilllaan. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen twee jongens hard wegrennen. De agenten gingen achter de jongens aan, maar de jongens bleven wegrennen. De agent, een hondengeleider, gaf aan de hond los te laten als zij niet zouden stoppen. Na meerdere malen gewaarschuwd te hebben stopten de jongens nog niet. De hond werd losgelaten en deze beet in het been van de 18-jarige man uit Rotterdam. De andere jongen, 16-jaar uit Utrecht, zag dit gebeuren en stopte direct. Beiden werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. De man raakte licht gewond.

In de gracht
UTRECHT- Op vrijdag 21 augustus werd twee mannen geslagen en geschopt door een nog onbekende man. Een van de twee kwam zelfs in de gracht terecht.

Omstreeks 06.00 uur zaten twee mannen aan de Oude Gracht aan de Werf en hoorden op een gegeven moment dat er iets in het water werd gegooid. De mannen zeiden hier wat van en plotseling kwam een aantal mannen met een lichtgetinte huidskleur naar beneden lopen. De 48-jarige man uit Utrecht en een vriend (geg. onbekend) werden vervolgens vastgepakt door een man uit die groep. Beiden werden geschopt en geslagen en de vriend werd zelfs in het water gegooid. Na dit geweld vertrok de groep weer. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te reageren via 0900-8844, district Utrecht zuid.

Bedreiging

UTRECHT- De politie heeft op 27 augustus een jongen en twee mannen aangehouden nadat zij een man hadden bedreigd met een mes.

Op donderdagavond rond 19.50 uur kreeg de politie een melding dat een 24-jarige man uit Utrecht in de buurt van het Wilhelminapark bedreigd was met een mes. Twee verdachten zouden gevlucht zijn op een scooter. Ter plaatse zagen de agenten de scooter staan en een van de verdachten wegrennen. Na een achtervolging kon, mede dankzij een behulpzame burger, een 19-jarige man uit Utrecht worden aangehouden. Zijn 17-jarige broer uit Utrecht probeerde dit te voorkomen en werd ook aangehouden. Even later werd nog een 26-jarige man uit Utrecht aangehouden, hij zou ook betrokken geweest zijn bij de bedreiging.