Politie Rotterdam Rijnmond


* MAN NEERGESCHOTEN NA ERNSTIGE BEDREIGING AGENTEN

ROTTERDAM - Politieagenten schoten donderdag een man in zijn been nadat deze hen probeerde te verwonden.
Rond zes uur kreeg de politie verschillende meldingen over een agressieve man die de huisraad van een woning aan de Schalkeroord op de straat gooide. De politiemensen besloten hier direct naartoe te gaan.
Nadat zij aangekomen waren bleek dat de 52-jarige man zojuist een koelkast uit de woning gegooid had. Om de veiligheid van omwonenden en passerende personen te waarborgen werd besloten om hem aan te houden.
Hierop richtte de verdachte zijn agressie op de agenten, en hij probeerde hen fysiek te lijf te gaan. Op verschillende manieren werd geprobeerd de man onder controle te krijgen, onder andere door het gebruik van pepperspray, maar uiteindelijk werden de agenten dusdanig bedreigd dat zij zich genoodzaakt zagen de man in zijn been te schieten. Hierop kon hij aangehouden worden. De Rotterdammer is overgebracht naar het Erasmus MC voor behandeling aan zijn verwondingen.
Vrijdagmiddag wordt hij getoetst bij de rechter-commissaris. De man is aangehouden voor bedreiging en vernielingen. De rijksrecherche stelt, zoals gebruikelijk is wanneer een agent gericht schiet, een onderzoek in naar het incident.


* POLITIE HOUDT MAN AAN NA BELEMMERING
ROTTERDAM - Politiemensen van het Biketeam in Crooswijk zagen donderdagavond, rond zeven uur, een auto rijden op de Crooswijkseweg die zij wilden controleren.
De inzittenden, maar vooral de passagier, begonnen de agenten te beledigen en uit maken voor vuile kankerlijers. Ook uitten zij bedreigingen aan het adres van de familieleden van de politiemensen. Toen zij de verdachte wilden aanhouden ging de auto er vandoor. Na een korte achtervolging werd de auto opnieuw staande gehouden in de Crooswijksestraat. In de toen ontstane situatie is de 35-jarige bestuurder aangehouden voor belemmering cq bedreiging. Toen de passagier vervolgens achter het stuur was gaan zitten en wegreed ontstond een zodanig dreigende situatie dat de politiemensen genoodzaakt waren een waarschuwingsschot te lossen. De auto reed echter door in de richting van de Noorderbrug. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de passagier.
Nadat de auto was weggereden hebben agenten een afzetting geformeerd om de sporen veilig te stellen. Toen zij daar mee bezig waren trok een 17-jarige Rotterdammer het lint kapot omdat hij vond dat het politie onderzoek wel klaar was. Hij heeft hier een bekeuring voor gekregen.


* INBREKER OP HETERDAAD AANGEHOUDEN
BARENDRECHT - Politiepersoneel hield donderdagmiddag een man aan die verdacht wordt van inbraak.
Rond één uur werd gemeld dat de ruit van een woning aan de Voordijk ingeslagen was. Verder gaven getuigen het signalement door van de verantwoordelijke. Surveillerende agenten gingen hier direct naartoe. Na het zien van de ingeslagen ruit werd er direct een buurtonderzoek ingesteld. Op de Voordijk zelf, zagen de agenten een man die voldeed aan het gegeven signalement. Bij fouillering bleek hij goederen bij zich te dragen die vermoedelijk gestolen waren uit de eerder genoemde woning. De 28-jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats, is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Er wordt onderzocht of hij in verband gebracht kan worden met andere inbraken.


* FIETSSTER GEWOND BIJ AANRIJDING
ZWARTEWAAL - Bij een frontale aanrijding op de Maasdijk is gisterochtend rond negen uur een 48-jarige vrouw uit Zwartewaal gewond geraakt.
De fietster kreeg voorrang van een automobilist, maar de auto die daarachter reed, bestuurd door een 20-jarige man uit Oostvoorne, zag dat vermoedelijk te laat en reed frontaal tegen de fietster op. Zij liep daarbij onder andere verwondingen op aan haar gezicht. Zij is overgebracht naar het MCRZ. De politie stelde een sporenonderzoek in. De Maasdijk is enige uren afgesloten geweest.


* HUURDER BLIJKT HELER EN WORDT DIRECT AANGEHOUDEN

Politiepersoneel hield donderdagmiddag een man aan die verdacht wordt van het stelen van een auto.
Rond half drie zagen agenten het voertuig rijden op de Strevelsweg. Hier negeerde de automobilist een rood stoplicht. De agenten hielden het voertuig staande. Zij vroegen de bestuurder om zijn rijbewijs. Op dat moment bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Hierop is hij aangehouden. Hij gaf aan dat de auto waarin hij reed gehuurd was. Dit werd gecontroleerd op een politiebureau. Uit dat onderzoek werd direct duidelijk dat het om een gestolen voertuig ging. Dit was voldoende reden om de 35-jarige Amersfoorter aan te houden. Ook twee inzittende van de auto, een 26 en een 27-jarige man, zijn aangehouden. Bij fouillering werd er een behoorlijke hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. Het gaat om enkele tientallen bolletjes en een aantal pakjes.
De auto is in beslag genomen. Het onderzoek wordt voortgezet.


* POLITIE HOUDT JONGEN AAN MET NEP VUURWAPEN

MAASSLUIS - Door getuigen werd donderdagavond rond acht uur gezien dat in een groep van acht jongeren, op de Nijverheidstraat een vuurwapen werd getoond. Zij stonden rond een auto toen de politiemensen aankwamen. Bij onderzoek in de kofferbak troffen de agenten een nepvuurwapen aan dat niet van echt te onderscheiden was. Maar ook werd een bivakmuts aangetroffen. De eigenaar van de auto, een 18-jarige Maassluizer is toen aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.