Provincie Noord-Holland

Datum

28-8-2009

Onderwerp

Werkzaamheden voor fietsverbinding Geestmerambacht

Harriët Wijker

Om Geestmerambacht beter bereikbaar te maken voor fietsers uit de HAL-regio (Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk) wordt ter hoogte van de Landman in Koedijk een fietsverbinding onder de N9 en over het Noordhollandsch Kanaal aangelegd. Op vrijdag 28 augustus start de provincie Noord-Holland met de aanleg van de fietsverbinding Geestmerambacht.

De eerste werkzaamheden worden aan de kant van Bergen uitgevoerd. Het gaat om de aanleg van een deel van het fietspad en het graven en dempen van sloten. Deze werkzaamheden duren tot december 2009 en leveren geen hinder op voor het verkeer.

Om de aanleg van de fietsverbinding mogelijk te maken is er ruimte nodig langs het kanaal. Zowel de N9 als de parallelweg worden daarom tijdelijk verlegd. De werkzaamheden hiervoor starten in de week van 31 augustus. Gedurende twee avonden/nachten zal slechts 1 rijbaan beschikbaar zijn voor het verkeer. Het verkeer zal dan met behulp van verkeerslichten langs het werk geleid worden. Het verleggen van de weg duurt twee tot drie weken.