FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: alsnog sociaal plan voor werknemers Bruynzeel Homeproducts

De actiedreiging van de werknemers van Bruynzeel Homeproducts (Bruynzeel) heeft zijn vruchten afgeworpen. Sinds vandaag is er alsnog een sociaal plan tot stand gekomen voor de 26 werknemers die op straat komen te staan.

Henk Zendman, bestuurder FNV Bondgenoten: "Dat er een resultaat is bewijst eens temeer dat het zinvol is dat werknemers opkomen voor hun rechten. Als de directie niet over de brug was gekomen, dan was het werk neergelegd. Nu is er een sociaal plan dat in ieder geval de eerste klappen opvangt voor de boventalligen."

Conform de wens van de vakbond tellen bij de vaststelling van het aantal dienstjaren ook de jaren mee dat een werknemer als uitzendkracht in dienst is geweest. Voor de 26 werknemers die hun baan verliezen wordt een outplacementtraject van zes maanden aangeboden. Zendman: "Het is ons helaas niet gelukt om meer dan de neutrale, nieuwe kantonrechterformule als financiële vergoeding af te spreken. De werkgever biedt wel een individueel traject aan aan de oudere werknemers die boventallig zijn verklaard."

Het onderhandelingsresultaat wordt dinsdag neutraal voorgelegd aan de vakbondsleden.

Bij Bruynzeel Homeproducts werken ongeveer 80 mensen, waarvan 26 worden ontslagen. Sinds 2007 maakt Bruynzeel Homeproducts deel uit van de NV Deli Maatschappij.