Watersportverbond - KNWV

WK Bic Techno: stijgende lijn doorgezet

vrijdag 28 augustus 2009

Het Nederlandse team op het WK Bic Techno heeft de stijgende lijn van de afgelopen dagen doorgezet. In alle fleets wordt steeds beter en harder gevaren door de Nederlandse jeugdsurfers op de Bic Techno.

Onder een grijs bewolkte lucht op het Olympische wedstrijdwater van 2012 nam de wind gedurende de dag steeds verder toe. Op het middagprogramma stonden twee races voor de U17 Boys Gold- en Silverfleets. De meiden en jongens U15 liepen nog een race achter op schema. Zij voeren vandaag drie races, net als de Raceboard Youth.

Joris van Essen gaat met grote sprongen vooruit. In de races van vandaag vloog hij rond de 15e plaats over de baan. Lisette Schoots gaat hard vooruit, met resultaten bij de top-25 schiet ze hard omhoog in de tussenstand.

In de Gold-fleet, met alle toppers bij elkaar op de startlijn, scoorde Kiran vandaag een 4e plaats. Door een tactische fout moest hij een andere surfer voor laten gaan en verloor hiermee een plaatsje. Jort Min had het lastig om goed weg te komen in de Gold-fleet, maar met hard werken lukte het hem om veel goed te maken op weg naar de finishlijn.

Carlijn Vermeulen is haar protest tegen een franse RS:X surfer aan het voorbereiden, een aanvaring (bakboord-stuurboord) op de startlijn heeft haar een gat in haar board opgeleverd.

De uitslagen worden momenteel verwerkt, net als de vele protesten die vandaag zijn ingediend. De jury heeft een hearing-schedule dat doorloopt tot 22.00u!
Meer informatie en uitslagen zijn te bekijken via www.techno293.org.