Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 28 augustus

Alkmaar, 28-08-2009 o 13.30 uur

Auto over de kop

Hem, vrijdag 28 augustus

Een 29-jarige automobilist uit Grootebroek raakte vrijdagochtend rond 05.35 uur gewond op de Hout. De auto van de man sloeg over de kop toen de bestuurder schrok van iets en in de berm raakte. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Gestolen bromfiets, geen rijbewijs en alcohol op

Alkmaar, vrijdag 28 augustus

Een 19-jarige Alkmaarder werd vrijdagochtend rond 01.00 uur aangehouden op het Scharlo. Agenten zagen de man rijden op een bromfiets zonder licht en werd staande gehouden. Bij navraag naar het kenteken bleek de bromfiets waarop de man reed gestolen te zijn. Ook bleek hij niet in het bezit van een geldig bromfietscertificaat. Toen de Alkmaarder moest blazen bleek hij bovendien teveel gedronken te hebben. Hij blies 410 ug/l. Dit is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De bromfiets werd in beslag genomen en de verdachte werd aangehouden.

Drankrijder raakt van de weg

Den Helder, donderdag 27 augustus

Een 24-jarige automobilist uit Den Helder raakte donderdagavond rond 19.00 uur met zijn auto van de weg op de Zanddijk. De man reed over deze weg, vermoedelijk met hoge snelheid, en raakte met twee wielen in de berm. Hierdoor belandde hij met zijn voertuig in de sloot. De man vroeg getuigen niet de politie te bellen. Dit was echter reeds gebeurd. De man bleek de vraag niet zonder reden gesteld te hebben; hij blies 835 ug/l. Dit is bijna viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd.

Meisje gevallen met fiets

Zijdewind, donderdag 27 augustus

Een 13-jarige fietsster uit Den Helder raakte donderdagmiddag rond 13.00 uur gewond op de Provinciale weg toen zij me thaar fiets ten val kwam. Het meisje fietste met een groep van school en kwam met haar stuur in dat van een ander terecht. Zij kwma en ten val en liep een flinke vleeswond op, die in het ziekenhuis gehecht moest worden. Ze werd overgebracht naar het MCA in Alkmaar.

Aanhangwagen weggesleept uit woonwijk

Schagen, donderdag 27 augustus

In sommige woonwijken, zoals Muggenburg en de Waldervaart, is de parkeerruimte beperkt. Daarom controleert de politie regelmatig of de parkeerregels wel worden nageleefd. Dat geldt ook voor de regels voor het parkeren van recreatievoertuigen en aanhangwagens.

In de wijk Muggenburg heeft de politie de afgelopen tijd opgetreden tegen bezitters van dergelijke voertuigen die deze langer dan drie dagen op de weg lieten staan. Vanmorgen is er één aanhangwagen weggesleept. De kar stond al meer dan zes maanden op een plaats zonder dat deze gebruikt werd.

Auto gestolen na inbraak in woning

Avenhorn, vrijdag 28 augustus

Bij een inbraak in een woning aan de Rietvoornlaan is in de nacht van donderdag op vrijdag een groene BMW X5 ontvreemd. De daders kwamen de woning binnen via de begane grond en doorzochten de woning. Hierbij werden verder geen waardevolle spullen ontvreemd. Via de terrasdeuren aan de achterzijde werd de woning weer verlaten. De auto van de bewoners werd ontvreemd.
De politie is op zoek naar getuigen die iets verdachts hebben gezien op of in de omgeivng van de Rietvoornlaan tussen 00.15 en 07.00 uur deze nacht. Ook mensen die mogelijk de groene BMW X5 met kenteken 02-GN-DL ergens hebben gezien worden