Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Herinrichting Parnassusweg

28-augustus-2009

Op maandag 24 augustus is de Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer gestart met de herinrichting van de Parnassusweg, tussen het Zuideramstelkanaal en de Strawinskylaan. De werkzaamheden zijn op vrijdag 4 september gereed.

Door de herinrichting verbetert de verkeersveiligheid en wordt het makkelijker om de Parnassusweg over te steken. Dit gedeelte van de Parnassusweg wordt versmald van twee naar één rijstrook per rijrichting. Ook worden er verhoogde bushaltes aangelegd zodat de haltes beter toegankelijk zijn voor mindervaliden.

De werkzaamheden vinden plaats tussen 07.00 uur en 16.00 uur. De aannemer doet er alles aan om tijdens het verwijderen van de oude asfaltlaag de geluidshinder tot een minimum te beperken.De bedrijven en woningen blijven via de ventweg bereikbaar.

Gevolgen voor het gemotoriseerde verkeer
De Parnassusweg is tussen het Zuideramstelkanaal en de Strawinskylaan afgesloten. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Strawinskylaan, de Beethovenstraat en de Stadionweg. Bestemmingsverkeer kan vanuit de richting van de Stadionweg via de parallelweg van de Parnassusweg de Peter van Anrooystraat inrijden.

Er wordt, ter hoogte van de Peter van Anrooystraat, een doorsteek in het werkgebied gemaakt zodat bestemmingsverkeer de omgeving van de Henri Zagwijnstraat kan bereiken.

Parkeerplaatsen zijn niet bereikbaar, er zijn echter alternatieve parkeerplaatsen beschikbaar op de parallelwegen en omgeving. In overleg met de winkeliers worden afspraken gemaakt over laad- en lostijden.

Openbaar vervoer
Buslijnen 15, 315 en 358 rijden tijdelijk via de Strawinskylaan, de Beethovenstraat en de Parnassusweg.
Doordat de bussen moeten keren op de Strawinskylaan, rijden zij een klein deel van de route tweemaal waardoor een extra reistijd van ongeveer drie minuten ontstaat.

Gevolgen voor fietsers en voetgangers
Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik maken van de bestaande routes.