Werkgeversvereniging AWVN

NedTrain wint AWVN-innovatietrofee

Utrecht, 26 augustus 2009 - NedTrain is de winnaar van de AWVN-innovatietrofee van het 2e kwartaal 2009. Het onderhoudsbedrijf, een dochter van de NS, heeft de afgelopen jaren sterk ingezet op innovatie door creativiteit en inventiviteit van het personeel te stimuleren. Eric Groot, directeur Adviesorganisatie van AWVN, reikte de AWVN-innovatietrofee uit aan de directeur van NedTrain, Arie van As.

Volgens de jury heeft NedTrain het thema sociale innovatie op een geheel eigen wijze invulling gegeven. In de filosofie van het bedrijf denkt en doet iedereen mee om van NedTrain een nog slagvaardiger organisatie te maken. De werkprocessen worden sinds 2006 in snel tempo vernieuwd, met als leidraad dat de medewerkers actief bij het veranderingsproces zijn betrokken. Het bedrijf heeft daarbij verschillende vormen van ideeënmanagement toegepast.

NedTrain onderhoudt spoormaterieel en is 100% dochter van de NS. Vanaf 2012 neemt de concurrentie voor Nedtrain waarschijnlijk toe. De overheid zal te zijner tijd besluiten tot verplicht Europees aanbesteden. In 2015 loopt vervolgens het onderhoudscontract met moederbedrijf NS af. Om in te spelen op de aankomende veranderingen heeft de directie een krachtige toekomstvisie uitgezet.

De AWVN-Innovatietrofee is een jaarlijkse prijs voor het bedrijf dat in dat jaar het meest inspirerende voorbeeld biedt van sociale innovatie. De winnaar van de jaarprijs wordt gekozen uit de vier winnaars van een kwartaalprijs. Instelling van de prijs vloeit voort uit het AWVN-concept Slimmer werken - ofwel sociale innovatie. Jaarwinnaar van 2008 was XEROX Venray.

Zie ook het artikel over NedTrain in Werkgeven
Voorbehoud | Privacybeleid | AWVN International Services 070 - 850 86 05 | werkgeverslijn@awvn.nl | Postbus 93050, 2509 AB Den Haag
____________________