Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 28-08-2009

Politie kijkt uit naar schennispleger in de Reeshof

TILBURG: In de wijk Reeshof zijn gisterenmiddag / avond op twee verschillende locaties kinderen geconfronteerd met een schennispleger. De politie van het team Tilburg West brak direct een actie (Smoel maken in de wijk) af om de circa tien beschikbare agenten in te zetten bij de zoekacties. Er werd te voet, op bikes, motoren, en in auto's naar de dader (s) uitgekeken. De politie houdt in samenwerking met de gemeente in verband met twee recente meldingen van een kinderlokker al extra toezicht in de wijk. De meldingen van gisteren worden in het onderzoek van de zedenpolitie meegenomen.

Een 13-jarig meisje verklaarde tegenover de politie dat zij
donderdagmiddag rond 15.30 uur een oudere blanke man had gezien op de Damswoudestraat. Het meisje zag dat de man eerst enkele kinderen aansprak die echter direct wegrenden. Ze zag dat de man doorliep en dat hij zijn geslachtsdeel uit zijn broek had hangen. Volgens het meisje speelde hij daarmee. Hij rende daarna in de Drechterlandstraat een poort in.

Een zevenjarig meisje is gisteravond omstreeks 18.40 uur eveneens geconfronteerd met een schennispleger. Het meisje bevond zich in het speeltuintje aan het Nieuwkoopplein. Een man die met een fiets in een brandgang stond, wenkte haar. Hij sprak haar aan, waarna hij zijn gulp open maakte en zijn geslachtsdeel aan haar liet zien. Hierop is het meisje direct naar huis gerend. Haar vader heeft nog rondgekeken maar de man niet meer aangetroffen. Het ging volgens haar om een wat oudere blanke man.

Rijbevoegdheid kwijt en nu ook auto kwijt

TILBURG: Een 42-jarige man is donderdagmiddag op de Statenlaan aangehouden omdat hij een auto bestuurde terwijl zijn rijbevoegdheid door rechterlijke uitspraak tot november 2009 is ontzegd.

Ook kreeg hij een proces-verbaal omdat de APK-keuring van de auto waarin hij reed vervallen is. Zijn auto is in beslag genomen omdat hij al eerder betrapt is op hetzelfde delict.

Complimenten voor nuchtere automobilisten in Tilburg

TILBURG: De politie heeft donderdagavond en vannacht in het centrum van Tilburg een alcoholcontrole gehouden. Er is van 475 bestuurders een blaastest afgenomen. Er moesten vier bestuurders mee naar het bureau voor een nadere ademanalyse. Drie van hen bleven echter onder het toegestane maximum. Slechts tegen één bestuurder is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. Hij weigerde namelijk de ademanalyse te ondergaan.

Tussen 21.00 en 23.30 uur stonden de agenten op de Schouwburgring. Daarna werden tot 03.30 uur controleplaatsen ingericht op de
Heuvelring en Noordhoekring Een 37-jarige Tilburger werd omstreeks
01.20 uur op de Heuvelring aan de kant gezet. De automobilist bleek onder invloed te zijn van alcohol. Hij had naar eigen zeggen 15 biertjes gedronken. Aan het bureau weigerde hij de ademanalyse te doen. Hij bleek in 2005 ook al betrapt te zijn op het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Tilburger aangehouden na bedreigen beveiligingsmedewerker

TILBURG: De politie heeft donderdagavond rond 22.15 uur op het Piusplein een 24-jarige Tilburger gearresteerd die verdacht wordt van het bedreigen van een bewaker van een fastfood restaurant.

De bewaker verklaarde dat de man rondliep in de zaak zonder aanstalten te maken iets te bestellen. Hij sprak de bezoeker daarover aan. Bij de uitgang begon de man te schelden en te dreigen. Hij riep tegen de beveiliger dat hij hem een kogel door de kop zou schieten. De
bedreiger maakte de indruk ' stoned' te zijn. De uitsmijter heeft de dreigende man aangehouden, overgedragen aan de politie en vervolgens aangifte gedaan. Bij de verdachte werd in zijn kleding een zakje hennep aangetroffen. Hij is in verzekering gesteld.

Vader en zoon aangehouden na arrestatie voor belediging

TILBURG: De politie heeft donderdagmiddag in de wijk Korvel een 21-jarige Tilburger aangehouden voor belediging. De verdachte pleegde verzet bij zijn arrestatie, waardoor de agenten pepperspray moesten inzetten. De 51-jarige verdachte werd ook aangehouden omdat hij probeerde zijn zoon te ontzetten.

De agenten spraken de 21-jarige Tilburger op de Korvelseweg aan. De man is een bekende van de politie. De verdachte reageerde direct geïrriteerd over het feit dat de agenten kennelijk zijn naam kenden en hem aanspraken. Toen de agenten wilden weten waarom de verdachte zo agressief reageerde, uitte hij enkele beledigingen. Hierop werd hij aangehouden. De verdachte verzette zich door een van de agenten naar achteren te duwen, die hierop met zijn rug tegen de dienstauto terecht kwam. De diender zette daarop zijn pepperspray in en sproeide daarop in het gezicht van de verdachte. De verdachte vluchtte, liep de wijk in maar kwam tegen een lantaarnpaal waardoor hij ten val kwam. Zijn vader kwam op het tumult af , gaf zijn zoon een klap in het gezicht en probeerde hem vervolgens te ontzetten. Ook hij werd aangehouden. Beide mannen zijn aan het bureau verhoord en daarna weer in vrijheid gesteld.

Dronken Tilburger valt ex-vriendin lastig

TILBURG: Een 50-jarige Tilburger is donderdagavond omstreeks 22.15 uur op een galerij van een flat in de wijk Stokhasselt aangehouden. De arrestatie volgde na een melding van zijn 49-jarige ex vriendin die in een van de flats woont. Zij vertelde dat haar ex vriend dronken voor de deur stond. Hij had meerdere keren op de deur gebonkt. Eerder op de dag had hij haar zo verklaarde zij in het buurthuis mishandeld. Agenten troffen de man op de zesde verdieping aan. Hij was dronken en wilde geen kant uit. Hij is daarop aangehouden. Tijdens zijn
arrestatie uitte hij dreigementen en pleegde hij verzet. Hij is ingesloten.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 28-08-2009 14:06 | © Regio Midden en West Brabant |