Gemeente Heusden


Poort van Heusden via ander spoor op koers 28 augustus 2009 Vereenvoudiging aangifte van huwelijk of geregistreerd partnerschap 28 augustus 2009
Poort van Heusden via ander spoor op koers

De gemeente Heusden heeft voor de concurrentiegerichte dialoog `Poort van Heusden' een onvoldoende aantal verzoeken tot deelneming ontvangen om de procedure voort te zetten. De gemeente kiest nu voor een andere Europese aanbestedingsvorm om te komen tot de beoogde gebiedsconcessie medio februari 2010.

Gemeente Heusden is op zoek naar marktpartijen die de ambitie en de capaciteit hebben om de Poort van Heusden te ontwikkelen. Zij heeft daarvoor in mei 2009 een procedure tot gebiedsconcessie in gang gezet en daarvoor de Europese aanbestedingsvorm `concurrentiegerichte dialoog' uitgeschreven om in dialoog te treden met marktpartijen. Ondanks interesse vanuit de markt en de aanmelding van twee serieuze kandidaten is het niet gelukt om het minimum aantal van drie kandidaten te bereiken. Zij heeft daarom besloten de concurrentiegerichte dialoog te beëindigen.

Onder deze omstandigheden kan en mag de gemeente overgaan op een andere Europese aanbestedingsvorm: de onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking. De gemeente gaat nu het project `Poort van Heusden' met de onderhandelingsprocedure in de markt te zetten.

De gemeente kiest met de onderhandelingsprocedure dus voor een ander spoor maar behoudt dezelfde (gebiedsconcessie)koers. De Gebiedsvisie / het Programma van Eisen voor de `Poort van Heusden' blijft het kader waarbinnen marktpartijen hun voorstellen dienen te doen. Daarmee behoudt de gemeente een zekere mate van flexibiliteit en waarborgt gelijke behandeling en concurrentiedruk.

De gemeente biedt marktpartijen met de gebiedsconcessie zoveel mogelijk ruimte om het gebied naar eigen projectmatig en commercieel inzicht te ontwikkelen. De gemeente zal in de onderhandelingsprocedure sturen op de voor haar belangrijke voorwaarden, zoals de landschappelijke inrichting, het behoud van de recreatieve as en de mate van openstelling van het gebied.

De kennisgeving van het besluit tot het afbreken van de concurrentiegerichte dialoog wordt binnen vijf dagen op de website `Tenders Electronic Daily' () gepubliceerd. De aankondiging van de onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking wordt eveneens binnen deze termijn gepubliceerd.
Geplaatst op: 28 augustus 2009
Vereenvoudiging aangifte van huwelijk of geregistreerd partnerschap

Stellen die in Heusden gaan trouwen en waarvan de juiste gegevens al in de Gemeentelijke Basisadministratie zijn opgenomen, hoeven vanaf 1 september bij de aangifte van een huwelijk of geregistreerd partnerschap geen uittreksels meer te overleggen.

De Minister van Justitie streeft ernaar om de aangifte van een huwelijk of geregistreerd partnerschap te vereenvoudigen en heeft hiervoor een verzoek gedaan aan alle gemeenten in Nederland. Het college van Heusden geeft hier gehoor aan.

Bij de aangifte van een huwelijk of geregistreerd partnerschap moeten stellen nu nog uittreksels overleggen. Dit kunnen uittreksels van geboorte, uittreksels uit de Gemeentelijke Basisadministratie en, bij een eerder huwelijk, uittreksels van echtscheiding of mogelijk overlijden van de partner zijn. Met ingang van 1 september zijn deze uittreksels niet meer nodig op voorwaarde dat men in Heusden gaat trouwen en de gegevens in de Gemeentelijke Basisadministratie volledig en op basis van de juiste documenten zijn opgenomen. Geplaatst op: 28 augustus 2009