Politie Gelderland-Zuid

Politie zoekt getuigen van overval op woning

Nijmegen, 28-08-2009 o Donderdagmorgen is een overval gepleegd op de bewoonster van een woning aan de Johannushof in Nijmegen. Daarbij is door de daders geld buit gemaakt.

Rond 09.00 uur die ochtend was de 39-jarige bewoonster in huis bezig met huishoudelijke werkzaamheden. Plotseling stond een gewapende en gemaskerde man in de woning. Deze man was kennelijk door een openstaand raam binnen gekomen. Zij werd gedwongen de achterdeur open te maken. Daar stonden nog twee gemaskerde mannen. Onder bedreiging met vuurwapens dwong men de vrouw tot afgifte van een bedrag aan geld. Daarna gingen de daders er vandoor, zover bekend lopend via het fietspad langs het kanaal in de richting van Zwanenveld.

Van de daders zijn de volgende signalementen bekend:
* Dader 1 is een man met een fors postuur en is ongeveer 1,80 mtr. lang. Hij droeg donkere kleding en had een zwarte bivakmuts op.
* Dader 2 is een man met een mager postuur en is ongeveer 1,60 mtr. lang. Ook hij droeg een zwarte bivakmuts.

* Van dader 3 is weinig bekend, alleen dat hij een bivakmuts op had.

Alle drie de daders dreigden met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.

De politie heeft direct na de overval een sporenonderzoek en een buurtonderzoek gehouden.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen die de drie mannen in de omgeving van de Johannushof of langs het kanaal hebben zien lopen. Heeft u iets gezien of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek, belt u dan met de recherche van Nijmegen op telefoonnummer 0900 8844. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad anoniem op telefoonnummer 0800 7000.
(03)

Laatst gewijzigd 28-08-2009 14:51 | © Regio Gelderland-Zuid |