Waterschap Groot Salland

Groengebied Gerenvonder Zwolle op de schop

Laatste wijziging: 28 augustus 2009

De gemeente Zwolle en het waterschap Groot Salland nemen gezamenlijk het groengebied Gerenvonder onder handen. Het terrein Gerenvonder, genoemd naar de gelijknamige fietsbrug over de Soestwetering, ligt midden in het bedrijventerrein Marslanden en is ingeklemd tussen de Soestwetering, de Nieuwe Wetering en de Oldeneelallee.

Ruimte voor natuur en water en recreatie

Allereerst wordt de natuur in het gebied van 2,7 ha een handje geholpen door het aanleggen van paaimogelijkheid voor vis, natuurvriendelijke rietoevers en verlaagde plekken voor dotterbloemhooiland. Ook wordt verwacht dat de kievitsbloem, die in de omgeving veel voorkomt, zich door een aangepast beheer in Gerenvonder zal vestigen. Bovendien komt er meer ruimte voor water (-berging) als compensatie voor de waterberging die bij de aanleg van het Rodetorenplein verloren is gegaan. Ook de wandelaars niet vergeten. Ten behoeve van onder andere de vele werknemers in Marslanden wordt een wandelpad door het gebied aangelegd. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van Waterschap Groot Salland en in nauwe samenwerking met de gemeente Zwolle, die het gebied in eigendom heeft en het grotendeels zal gaan onderhouden.

De uitvoering van de inrichting van het Gerenvonder is één van de maatregelen is die valt binnen het door de gemeente Zwolle op 23 juni 2008 vastgestelde Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG). De uitvoering wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie en Waterschap Groot Salland.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl