Gemeente Leeuwarden

Stremming Dammelaan

Bron: gemeente Leeuwarden (25-08-2009)

Woensdag 26 augustus 2009 wordt er gestart met de werkzaamheden voor het leggen van een nieuw riool door de noordelijke rijbaan van de Dammelaan. Ter plaatse van het kruispunt Rengerslaan-Dammelaan-Luchtenrek wordt de noordelijke rijbaan (aan Bilgaard-zijde) uit het verkeer genomen. Verkeer komende vanaf de Ee-brug wordt na de brug geleid naar de zuidelijke rijbaan en na het kruispunt middels een doorsteek in de middenberm teruggeleid naar de noordelijke rijbaan.

Vanaf de Dammelaan en de Rengerslaan is de woonwijk Bilgaard dan niet meer toegankelijk via het Luchtenrek, verkeer dient om te rijden via de Wollegaast. Omleidingsroutes worden aangegeven middels bebording. Fietsers vanuit en naar Bilgaard dienen te rijden via de oversteek Jelsumerstraat-Wollegaast of via de fietstunnels bij de Kinderboederij en de Ee-brug.

De werkzaamheden nemen enkele weken in beslag. Vooralsnog wordt gerekend met een totale tijdsduur van ca. 8 weken.

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met de gemeentelijke toezichthouder van het werk, dhr. H. Rakers. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 058 - 233 86 56. Bij geen gehoor kunt u uw vragen voorleggen aan de projectleider dhr. C van der Meer, 058 - 233 86 55.