Gemeente Leeuwarden

Leer-werk loket gaat naar jongeren toe

Bron: gemeente Leeuwarden (25-08-2009)

Terwijl nieuwe studenten de stad verkennen, zijn er ook jongeren met een onzekere toekomst. Ze hebben hun school afgebroken, worden met werkloosheid bedreigd of zijn op zoek naar een baan. Om hen te helpen bij het zoeken van een geschikte opleiding en/ of werkplek rijdt in Friesland een bus rond met alle informatie aan boord.

Het mobiele leer-werk loket is een initiatief van de gemeente Leeuwarden, Werkplein, de Friese Poort en het Friesland College. De bus stopt op plaatsen waar veel jongeren komen. Wethouder Marco Florijn: `Het blijkt dat jongeren de weg naar het jongerenloket niet altijd weten te vinden. Daarom zoeken we ze op. De adviseurs in de bus kijken met hen naar de mogelijkheden om een opleiding te volgen of te leren én te werken. Het is altijd een passend aanbod'.

`We zijn creatief in het verzinnen van nieuwe manieren om jongeren te bereiken', zegt wethouder Marco Florijn. `Juist in deze economische crisis stimuleren we mensen om een opleiding te volgen. Want als deze crisis voorbij is, hebben zij de kwaliteit in huis en zullen werkgevers aan hen trekken. Na deze crisis komt namelijk de `crisis van de krappe arbeidsmarkt' en daar bereiden we ons in Friesland op voor'. De bus staat de komende maanden in Leeuwarden en andere plaatsen in de provincie.