Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam



---

Jeugd sloopt parkeergarage

28 augustus 2009
Afbeelding van een sloophamer met op de achtergrond het Baarsjeslogo Baarsjesjongeren slopen dinsdag 1 september om 17.00 uur het dak van de parkeergarage op het Mercatorplein. Samen met portefeuillehouder Ab Cherribi zetten ze de sloophamer in 'het Ezelsoor', zoals het dak van de garage wordt genoemd. De parkeergarage is het eerste onderdeel dat grondig aangepakt wordt bij de herinrichting van het plein.

Opening informatiewinkel

Kort daarvoor opent Cherribi officieel de informatiewinkel in de Cabralstraat 40hs. Hier kunnen bewoners en ondernemers tijdens de werkzaamheden met al hun vragen terecht. Aansluitend vindt tot 18.00 uur een buurtreceptie op het plein plaats om de start van de werkzaamheden in te luiden. De `Dixieland Bouwvakkers' en Teatro Pavana zorgen voor nog meer gezelligheid. Iedereen is van harte welkom!

Huiskamer en hotspot

Het Mercatorplein wordt een plein voor jong en oud: een huiskamer en hotspot. Naast de grote onderhoudsbeurt van de parkeergarage start ook de bouw van een horecapaviljoen. Tijdens de werkzaamheden blijven de winkels rondom het Mercatorplein gewoon bereikbaar. In het voorjaar van 2010 is het nieuwe plein klaar.

Programma 1 september

16.30u. Start buurtreceptie op het Mercatorplein met de 'Dixieland Bouwvakkers'en Teatro Pavana
16.45u. Officiële opening informatiewinkel Cabralstraat 40hs door Ab Cherribi
17.00u. Baarsjesjeugd sloopt samen met Ab Cherribi het 'Ezelsoor' 18.00u. Einde buurtreceptie


---