Provincie Overijssel

Nieuwe regiotaxi feestelijk onthuld

Donderdag 27 augustus 2009 onthulde gedeputeerde Mobiliteit Job Klaasen samen met de wethouders van de gemeenten Kampen, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Staphorst de eerste Regiotaxi in nieuwe huisstijl.
Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst waar de gemeenten en de provincie een convenant over de Regiotaxi ondertekenden om de samenwerking te bekrachtigen. Ook ondertekende de provincie een contract met DVG waarmee de samenwerking een feit is. Op 1 september 2009 start De Vier Gewesten (DVG) in combinatie met Taxicentrale Zwolle (TCZ) als nieuwe vervoerder voor de Regiotaxi in Noordwest-Overijssel.

Regiotaxi in een nieuw jasje
Bij de aanbesteding heeft de provincie Overijssel een aantal vernieuwingen voor de reizigers doorgevoerd. De belangrijkste zijn:
* Reizigers hebben geen regiotaxipas (7,50 euro per jaar) meer nodig om in aanmerking te komen voor het kortingstarief van 1 euro per zone. Korting is van toepassing op verbindingen, waar geen bus of trein rijdt. Het huidige tarief zonder korting bedraagt 1,65 euro per zone

* Reizigers kunnen voortaan standaard kiezen uit een gewenste vertrektijd of een gewenste aankomsttijd. De marge hiervoor wordt teruggebracht tot maximaal 15 minuten in plaats van een uur.
* De terugbelservice, waarbij reizigers vijf minuten voor aankomst van de taxi worden gewaarschuwd, zal standaard worden toegepast voor alle reizigers en niet meer slechts op verzoek van pashouders.

* Het aantal `taxipoints', waarvandaan reizigers zonder vooraanmelding van minimaal 1 uur kunnen vertrekken, wordt uitgebreid.

* De nieuwe vervoerder wordt extra gestimuleerd tot een goede uitvoeringskwaliteit door de invoering van een forse bonus. De hoogte van de bonus is gekoppeld aan de mate van klanttevredenheid.

Zichtbaarheid en herkenbaarheid
Nieuw is dat TCZ straks als eerste vervoerder met de nieuwe openbaar vervoer huisstijl van de Provincie Overijssel rondrijdt.

Als verantwoordelijke voor het openbaar vervoer is de provincie formeel opdrachtgever van de regiotaxi. De gemeenten blijven verantwoordelijk voor de uitvoering van de WMO en de indicatiestelling. In het contract met de vervoerder zijn onder andere afspraken vastgelegd over de intakeprocedure, klachtenafhandeling en tarieven.

Kijk voor meer informatie op regiotaxi.overijssel.nl.