Gemeente Hoorn

Koninklijke onderscheiding voor orthopedisch chirurg de heer Q. F. Tetteroo

Op vrijdag 28 augustus 2009 heeft locoburgemeester Jack van Es een koninklijke onderscheiding aan de heer Q.F. (Rino) Tetteroo. Dit gebeurde tijdens het symposium ter gelegenheid van het afscheid van de heer Tetteroo als orthopeed van het Westfries Gasthuis. De heer Tetteroo is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

In 1979 trad de heer Tetteroo als orthopedisch chirurg toe tot het medisch team van het Westfries Gasthuis. De heer Tetteroo is gespecialiseerd op het gebied van voetchirurgie, revisie heup- en knieprothesen en spastische kinderorthopedie. Op vrijdag 28 augustus heeft de heer Tetteroo na exact 30 jaar afscheid genomen en gaat hij met pensioen.

Medische nevenfuncties
Tijdens zijn loopbaan heeft de heer Tetteroo vele nevenfuncties in het Westfries Gasthuis vervuld. Voorbeelden hiervan zijn zijn lidmaatschap van de sollicitatiecommissie, Medische staf, Patiëntenklachtencommissie, Commissie kwaliteitsbevordering, OK-commissie. Hij is grondlegger van de vakgroep Orthopedie van het Westfries Gasthuis. Daarnaast nam hij het initiatief voor de sterk versnelde revalidatie van heup- en knieprothesepatiënten. Hiermee werd het Westfries Gasthuis het tweede ziekenhuis in Nederland dat het Herstelplan Prothesepatiënten invoerde.

Ouderen in beweging
Dankzij de heer Tetteroo werd orthopedische zorg mogelijk binnen de muren van de verpleeghuizen en revalidatieafdelingen. Via de Stichting Ouderen in Beweging haalde de heer Tetteroo geld op om voor alle verzorgingstehuizen in West-Friesland te komen tot de inrichting van fitnessruimten.

Sport
De heer Tetteroo was initiatiefnemer van de acute sportpoli in het Westfries Gasthuis. Grote groepen sporters kunnen daarmee snel worden geholpen. Dit is uniek in Noord-Holland Noord. Sinds eind vorig jaar maakt de sportpoli voor acute letsels ook deel uit van het Olympisch Netwerk.
Voor de Stichting Sport Medisch Adviescentrum Noord-Holland Noord is de heer Tetteroo vrijwillig actief. Het sterke punt van deze instelling is het bundelen van de kennis van de sportarts, de sportfysiotherapeut, de sportdiëtist en zelfs van de gespecialiseerde orthopedisch schoenmaker.

Werknemers
In 2005 was de heer Tetteroo initiator van de bedrijvenpoli Prognosis B.V. in samenwerking met het ziekenhuis. Dit is een samenwerking van het Westfries Gasthuis met een aantal medisch specialisten en een vrijgevestigd psycholoog. Prognosis is opgericht om werknemers snel te helpen. Door medische kennis makkelijker en sneller ter beschikking te stellen, kunnen werknemers en werkgevers het verzuim sneller en effectiever te lijf gaan.

Overige nevenfuncties
Vanaf 2004 is de heer Tetteroo voorzitter van de Stichting Hoornse Havenconcerten. Dit is een initiatief van de bewoners van het havengebied. De Stichting biedt jong talent de kans om zich aan een groot publiek te presenteren. Van 2002 tot en met 2007 was de heer Tetteroo voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van het appartementencomplex Hoornse Veste.

Ridder in de Orde van Oranje Nassau
De heer Tetteroo is iemand die zich sinds 1979 heeft in gezet voor de orthopedie in West-Friesland en Nederland. Zijn werkzaamheden hebben voor de samenleving een bijzondere waarde. Zowel zijn werkzaamheden als orthopedisch chirurg, zijn medische nevenfuncties als zijn overige nevenfuncties waren voor Hare Majesteit reden om de heer Tetteroo te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Locoburgemeester Jack van Es mocht, in aanwezigheid van veel collegas van de heer Tetteroo, de koninklijke onderscheiding opspelden. Laatste wijziging van deze pagina: 28 augustus 2009