Gemeente Roermond

Burkina Faso nog langer in Roermond

Ook na vakantieperiode nog te bezichtigen

De expositie Burkina Faso zal langer te zien zijn in het Stedelijk Museum Roermond. De tentoonstelling is verlengd tot en met zondag 18 oktober 2009.

Meer Burkina Faso

Na de opening van de expositie op vrijdag 26 juni j.l. kwamen er al gauw vragen om de expositie ook na de vakantieperiode nog te kunnen bezichtigen. Aan die wens komt het museum nu tegemoet. Burkina Faso zal anderhalve maand langer te zien zijn namelijk tot en met 18 oktober a.s. De expositie is een unieke gelegenheid om kennis te maken met de mensen en levenswijze van dit Afrikaanse land.

Kessels kijk op Afrika

De expositie Burkina Faso laat fotos zien, die Peter Kessels afgelopen jaar maakte tijdens zijn bezoek aan dat Afrikaanse land. Zijn impressies van het leven daar zijn op meer dan levensgroot formaat te zien in het museum. Het contact, dat hij had met de inwoners, geeft zijn portretten een extra dimensie. De schetsen, die hij geeft van het leven in Burkina Faso, roepen verbazing en verwondering op. Bij elke foto is vooral sprake van een verstilde sfeer. Fotograaf Kessels heeft de bedrijvigheid van het dagelijkse leven een halt weten toe te roepen.

Verlengd tot en met zondag 18 oktober 2009 Burkina Faso van Peter Kessels Stedelijk Museum Roermond Andersonweg 4, 6041 JE Roermond T 0475 333496; E museum@roermond.nl Geopend: dinsdag t/m vrijdag 11-17 uur; zaterdag en zondag 14-17 uur

Eerste publicatiedatum: 14-08-2009 Bijgewerkt: 28-08-2009