Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Kom, eet, proef en geniet

28 augustus 2009

Nazomeren in Amsterdam Zuidoost

Echte lekkerbekken komen in Zuidoost aan hun trekken. Tien horecaondernemers uit het stadsdeel zullen de komende 11 weekeinden hun lekkerste gerechten klaarmaken. Ieder weekeinde zal deze culinaire karavaan ergens anders in het stadsdeel te vinden zijn. Naast de wereldgerechten die geserveerd zullen worden zal ook voor gezellige entertainment worden gezorgd. Vrijdag 28 augustus 2009 om 17.00 uur zal portefeuillehouder Economische Zaken, Emile Jaensch de `World of Food on tour' openen in winkelcentrum Reigersbos.

Emile Jaensch:" Zuidoost telt een groot aantal cateraars die de sterren van de hemel koken, maar om verschillende redenen niet doorgroeien naar een restaurant. Ik denk dat het voor hen goed is om te zien dat er bij de bewoners echt wel vraag is naar goede horeca. Ook verwacht ik dat we deze ondernemers nieuwe plekken in het stadsdeel kunnen laten zien, zoals in de K-buurt, of E-buurt waar ondernemers zelf niet direct aan denken. Het is de eerste keer dat dit georganiseerd wordt, maar het is de bedoeling dat het uitgroeit tot een jaarlijks terugkerend door het stadsdeel reizend eetcircus."

Horecanota
In 2007 heeft de stadsdeelraad de Horecanota vastgesteld. Voor de komende jaren heeft het stadsdeel twee ambities geformuleerd. Op de eerste plaats wil het stadsdeelbestuur nieuwe horecaformules aantrekken, aanvullend op de bestaande horeca. De andere ambitie is om de gevestigde horeca te ondersteunen en te faciliteren.

World of Food
Het project World of Food on tour als evenement loopt vooruit op een initiatief van het stadsdeel om een multicultureel bedrijfsverzamelgebouw te realiseren waarin verschillende cateraars onder één dak worden gebracht. Zuidoost telt namelijk veel kleinschalige horecaondernemers. Voor sommigen is het moeilijk om de slag naar professioneel zelfstandig ondernemerschap te maken, bijvoorbeeld omdat het aanbod van goede en betaalbare bedrijfsruimten een knelpunt is. In deze `World of Food' zal naast de verschillende eethuisjes, ook ruimte zijn voor een foodcourt, een leerwerkbedrijf en een plek voor kookworkshops.

De plannen voor dit restaurant zijn in volle gang, voor de financiering zal de Europese gemeenschap een bijdrage leveren.


---