FNV Bondgenoten

Moreel appél op directie Ploeger voor sociaal plan medewerkers failliet Driessen Logistics

FNV Bondgenoten doet een moreel appél op de directeur van Ploeger Logistics BV. De bond roept de heer Adwin Ploeger in een brief op om de goede naam en reputatie van zijn bedrijf Ploeger Logistics BV eer aan te doen en een sociaal plan af te spreken voor de werknemers van failliet Ploeger-onderdeel Driessen Logistics BV in Wijchen.

Door het faillissement komen zo'n 40 werknemers met lege handen op straat te staan.

Henri Janssen, bestuurder van FNV Bondgenoten: "Ploeger zegt geen geld te hebben voor een sociaal plan, maar daar zet ik m'n vraagtekens bij. De mensen bij Driessen werkten tot een week voor het faillissement nog 60 uur in de week. Bovendien roept Ploeger zelf dat de andere bedrijven in z'n holding gezond en winstgevend zijn. Dan zeg ik, wees een vent en geef je mensen een goed sociaal plan mee. De meeste van de getroffen werknemers zijn al dik 20 jaar voor 'm aan de slag."

Veel van de werknemers staan niet alleen plotseling zonder werk op straat, aldus Janssen, maar ze schieten er ook nog erg veel opgespaarde overuren en vakantiedagen bij in."Door de grote hoeveelheid werk van de afgelopen tijd zijn veel chauffeurs niet in de gelegenheid geweest om hun overuren op te nemen en het UWV neemt slechts de achterstanden van de laatste drie maanden over", zegt Janssen.

Janssen heeft directeur Adwin Ploeger uitgenodigd contact met hem op te nemen om zo in gesprek te geraken.