Gemeente Voorschoten

punt

Krimwijk II bereikt hoogste punt

20090828krimwijk Woonzorg Nederland bouwt in Krimwijk II in Voorschoten twee appartementencomplexen van in totaal 127 appartementen. Deze mijlpaal wordt gevierd met het inhijsen van de laatste dakplaat.

Het complex aan de Annie M.G. Schmidtlaan telt zestig sociale huurwoningen. Achttien woningen hiervan zijn bestemd voor mensen met een beperking, die worden gehuurd door de Gemiva-SVG groep. Aangrenzend is een iets groter wooncomplex in aanbouw met 67 woningen. Deze zijn speciaal bestemd voor 55 plussers.

In Krimwijk II komen in totaal 207 goedkopere huurwoningen. Hiermee voldoet de nieuwbouwwijk aan de norm van 30 procent sociale woningbouw, die de gemeenteraad heeft vastgesteld.

De combinatie van betaalbaar wonen in een groene wijk niet al te ver van het centrum van Voorschoten blijkt aantrekkelijk te zijn voor woningzoekenden. Dit blijkt uit de grote belangstelling voor de eerder opgeleverde eengezinswoningen.

Het bouwfeest in Krimwijk II vindt plaats in de tent die wordt opgesteld aan de Annie M.G. Schmidtlaan, bij de entree van de wijk, te bereiken via de Boerhaavelaan.

* 28 augustus 2009