Rabobank Nederland


---

Rabosporter in race voor CAPaward

31-7-2009 | MVO

Handbiker Nicole Schefer is een van de drie mensen die op 28 augustus in een rechtstreekse uitzending op Nederland 1 strijden om de CAPaward in de categorie fysiek. De Rabobank Foundation steunt de CAPawards. Én het Talentplan Aangepast Wielrennen waarvan Nicole deel uitmaakt.

CAPawards staat voor handiCAP en CAPability. Er zijn CAPawards te winnen in de categorieën fysiek, cultuur & entertainment en carrière. Per categorie doen drie deelnemers mee op 28 augustus, zij hebben zich geplaatst tijdens de voorselectie.

Een deskundige jury kiest de drie winnaars, vervolgens kiest de kijker de overall winnaar. Hij of zij wint de Gouden CAPaward en is een jaar lang ambassadeur voor `Onbeperkt Nederland.'

In de categorie fysiek is Nicole Schefer (35 jaar) een van de drie kanshebbers. Tijdens haar VWO-examen zakte ze in elkaar: een herseninfarct. Drie maanden lang lag ze in (sub)coma. Een lang revalidatieproces zorgde voor een goed herstel, maar lopen ging niet meer.

Op 32-jarige leeftijd -te laat vindt ze zelf- ontdekte Nicole het handbiken. Inmiddels maakt ze deel uit van de nationale selectie en won ze onder meer al de marathons van Rotterdam en New York. Ze hoopt de Gouden CAPaward te winnen om aangepaste sporten -en dan vooral de wielersport- te promoten.

De Rabobank Foundation, die al meer dan 35 jaar opkomt voor kwetsbare groepen in de samenleving, steunt zowel de CAPawards als het Talentplan Aangepast Wielrennen, dat de wielrenners klaarstoomt voor de Paralympische Spelen in Vancouver (2010) en Londen (2012). Bovendien wil het programma een impuls zijn voor de positieve beeldvorming van mensen met een beperking.

Een dag na de CAPawards, op zaterdag 29 augustus, zendt de TROS op Nederland 3 vanaf 19.00 uur het programma CAPPIES uit. Hierin laten kinderen met een lichamelijke handicap hun capaciteiten zien. Ook dit programma is mede mogelijk gemaakt door de Rabobank Foundation.
* www.capawards.nl

---

Informatie


* Rabobank Foundation