BNN

BNN

Credits: BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 3 augustus 2009

BNN UNIVERSITY DRIE KEER GENOMINEERD VOOR RVU RADIOPRIJS

BNN University heeft maar liefst een kwart van de nominaties voor de RVU Radioprijs in de wacht gesleept! Van de twaalf nominaties zijn er drie voor de BNN University studenten Marlies Waters, Hadjar Benmiloud en Frank van der Lende. De drie bijbehorende genomineerde reportages worden deze week uitgezonden in het BNN radioprogramma BNN Today op Radio 1, iedere werkdag tussen 20.00 uur en 22.00 uur.

Vanavond wordt de eerste genomineerde reportage van Marlies Waters uitgezonden op bij BNN Today. Zij maakte een indrukwekkend portret van een jongen die een avond probeert te stappen zonder cocaïne te snuiven. Woensdag 5 augustus staat de repo van genomineerde Hadjar Benmiloud op het programma. Zij biedt in haar bijdrage op emotionele wijze excuses aan, aan mensen die ze ooit pijn heeft gedaan. Genomineerde Frank van der Lende onderzoekt de geschiedenis van het tongzoenen aan de hand van de verhalen van zijn eigen opa en oma. Deze reportage wordt donderdag 6 augustus uitgezonden.

De RVU Radioprijs is een aanmoedigingsprijs voor jonge radiomakers die een journalistieke of artistieke opleiding volgen in Nederland of België, of werkzaam zijn bij een regionale of landelijke omroep. BNN University dingt sinds twee jaar mee naar de RVU Radioprijs en heeft ieder jaar nominaties in de wacht gesleept. In 2007 won Vinny Tailor de RVU Radioprijs namens BNN University. De uitreiking van de RVU Radioprijs is op 28 augustus en wordt live uitgezonden op Radio 1.

BNN University is het interne opleidingstraject van BNN waar jonge radio en tv talenten de kans krijgen om onder begeleiding van de professionals zich te ontwikkelen als radio of tv maker. Aanmelden voor BNN University 2010 kan vanaf 14 september via www.bnn.nl.

BNN Today is het nieuwsmagazine van BNN op Radio 1 en wordt iedere werkdag uitgezonden tussen 20.00 uur en 22.00 uur.