Ingezonden persbericht

--- PERSBERICHT ---

20-jarig festival trakteert ook op Junkie XL, Danko Jones en De Jeugd van Tegenwoordig

Exclusief concert van Amerikaanse topformatie The Offspring op Huntenpop 2009

Het twintigste Huntenpop Festival in de Achterhoek op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus mag iets bijzonders worden. Daarom heeft de organiserende Stichting Huntenpop Belangen gemeend al op vrijdagavond voor een klapper te zorgen met de komst van de Amerikaanse topformatie The Offspring. Deze band is momenteel bezig met een wereldtournee en zal, exclusief voor het Huntenpop Festival, ook Nederland aandoen. Het festival vindt plaats op een nieuwe locatie op het DRU Park in het Achterhoekse Ulft/Silvolde

Het concert van The Offspring heeft plaats in een megatent op het festivalterrein. Daarnaast wordt dan de traditionele Optimaal FM Tribute Night gehouden met dit jaar onder andere tributes aan Coldplay, Pink Floyd, ABBA en David Bowie. Kaarten voor de Tribute Night kosten E 10,00 en zijn alleen verkrijgbaar aan de kassa (campinggasten gratis toegang). Voor The Offspring betalen bezoekers E 27,50, maar dat is dan wel inclusief toegang aan de twee Tribute-tenten.

Deze ongetwijfeld spectaculaire openingsavond wordt gevold door een imposante line-up op de zaterdag met onder ander componist en muziekproducer Junkie XL. Die woont al zes jaar in de Verenigde Staten, maar speelt op zaterdag 29 augustus eigenlijk een thuiswedstrijd. De wieg van deze Tom Holkenborg stond namelijk in het nabij gelegen Lichtenvoorde.

Sterke line-up

Verder zet de Canadese rockband Danko Jones (genoemd naar hun charismatische frontman) een spetterende festivalperformance neer en zullen de mannen van De Jeugd van Tegenwoordig met hun voorliefde voor slecht Nederlands, ongetwijfeld ook hun superhit Watskeburt ten gehore brengen.

De organisatie is ook erg blij met de komst van het Nederlandse supertalent Sabrina Starke wiens mix van soul, jazz en R&B zodanig in de smaak viel dat het debuutalbum Yellow Brick Road binnen de kortste keren goud opleverde.

Van Velzen, de kleine man achter de piano, stond al langer op het verlanglijstje van de organisatie en dus is men blij dat dat eindelijk gelukt is. Binnenkort komt Van Velzen met zijn nieuwe album 'Take me in & hear me out'.

Shantel & Bucovina Club Orkestar, ook wel The King of Balkan Pop" genoemd is de belangrijkste DJ uit het Oost-Europese cross-over genre. Zijn snelle balkanbeats en de hossende mix van woeste polka's, en traditionele Slavische, Ottomaanse en Jiddische muziek, gemixt met de nodige elektronische invloeden zorgen ervoor dat niemand stil kan blijven staan.

Bob Wayne & the Outlaw Carnies is afkomstig uit Seattle, Washington. Zet Johnny Cash, Hank Williams, David Allan Coe en Motorhead bij elkaar en je krijgt Bob Wayne & The Outlaw Carnies. Ze zijn gedreven door demonen en brengen hun eigen versie van outlaw country met zich mee.

Baskery bestaat uit de Zweedse zussen Greta Stella en Sunniva Bondesson die al meer dan tien jaar samen op het podium staan. Ze zingen driestemmige country in een dusdanig hoge versnelling dat het richting cowpunk gaat.

De Duitse band Feuerengel wordt gezien als dé Rammstein tributeband bij uitstek. Muzikaal zijn deze mannen nauwelijks te onderscheiden van het echte Rammstein. Ook qua show is Feuerengel absoluut uniek in zijn soort. Je komt ongetwijfeld oren en ogen tekort als deze band haar vuurwerkshow laat zien en horen.

Haydamaki is een urban folkgroep uit de Oekraïne die gevormd werd door studenten en die al snel furore maakte in de undergroundscene. Hun muziek bevat ska, punk en reggae-elementen en in 2004 ontpopten ze zich als één van de muzikale verdedigers van de Oranjerevolutie.

Als je Roosbeef zegt denken insiders meteen aan dat eigenzinnige meisje uit Duiven met dat knalrode haar dat zulke mooie liedjes schrijft. Maar Roos Rebergen, want daar hebben we het hier over, benadrukt dat Roosbeef een band is, en wat voor een!

De Utrechtse punkrock band The Tenement Kids kreeg lovende recensies op haar tweede cd en werd locals only van de maand in de Live XS. Zanger/gitarist Gijs Wilbrink is afkomstig uit Ulft.

De voorlopige line up van Huntenpop 2009 is als volgt:

. The Offspring (USA)

. Junkie XL (Ned/USA)

. Danko Jones (Can)

. Van Velzen

. Sabrina Starke

. De Jeugd van Tegenwoordig

. Shantel & Bucavina club Orkestar (Ger)

. Feuerengel (Ger)

. Dewolff

. Roosbeef

. Haydamaki (Ukr)

. Bob Wayne & the Outlaws (USA)

. The Tenement Kids

. Baskery (Swe)

. Destine

Nieuwe namen volgen nog in de komende maanden.

Nieuwe locatie

Na negentien jaar in Varsselder gehouden te zijn, verhuist het Huntenpop festival dit jaar naar een locatie een paar kilometer verderop, namelijk het DRUpark in Ulft. Dit nieuwe festivalterrein sluit aan op het cultuurcluster DRU-fabriek en is door middel van bruggen eenvoudig bereikbaar. Net als andere jaren is er een camping op loopafstand van het festivalterrein.

Kaarten voor Huntenpop 2009 zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.ticketservice.nl. Zowel dagkaarten als passe-partouts voor het gehele festival zijn hier te bestellen. Ook zijn er kaarten verkrijgbaar aan dagkassa.

Kijk voor meer informatie op www.huntenpop.nl

Noot voor de redactie,