Ingezonden persbericht

Dee Dee York and Band opent dag twee van festival Bavaria Open Air

Astense band winnaar van de Battle of Pop Uit Laarbeek

Het Astense Dee Dee York and Band heeft een plek op Bavaria Open Air verdiend door zondag 17 mei jongstleden de regionale bandcompetitie Battle of Pop Uit Laarbeek te winnen. De jonge, getalenteerde band opent dag twee van het nieuwe festival in het Noord-Brabantse Lieshout en speelt zaterdag 29 augustus op hetzelfde podium als Guus Meeuwis & Band, Rowwen Hèze, Acda en de Munnik, Ilse DeLange, Racoon, Het Goede Doel en Milow. Een dag eerder, vrijdag 28 augustus, zijn op dit podium Kane, Novastar, Bløf, Bertolf en Boeijend te zien. De presentatie van Bavaria Open Air is in handen van Dennis Weening en Miljuschka Witzenhausen, bekend als VJ's van respectievelijk MTV en TMF.

Café-zaal De Koekoek in Lieshout stond het weekend van vrijdag 15 tot en met zondag 17 mei volledig in het teken van de Battle of Pop Uit Laarbeek. Tien bands uit de regio Laarbeek gingen, verdeeld over twee voorrondes, met elkaar de strijd aan. Na in de voorronde op zaterdag Bag on Wheels, Perfect Mess en AWOL verslagen te hebben, werd door Dee Dee York and Band in de finale op zondag afgerekend met the Rhythm & Soul Connection, Ragoo en White Stone. De vakjury stond onder leiding van Marc Meeuwis, een van de organisatoren van Bavaria Open Air, en was unaniem in haar oordeel. Dee Dee York and Band treedt op zaterdag 29 augustus om 12.30 uur aan op het podium van Bavaria Open Air.

Kaarten voor Bavaria Open Air voor vrijdag en zaterdag kosten respectievelijk ¤ 40,- en ¤ 50,-, een ticket voor het hele weekend kost ¤ '¬ 80,-. Alle prijzen zijn inclusief service-kosten. Daarnaast geeft een ticket voor Bavaria Open Air recht op 40% korting op een treinticket naar station Helmond (retour). Tussen station Helmond en het festivalterrein rijden gratis pendelbussen. Zie voor meer informatie over de kaartverkoop www.bavariaopenair.nl.

Bavaria Open Air vindt plaats op het terrein van bierbrouwerij Bavaria in Lieshout. Het terrein gaat op vrijdag om 17.00 uur open en 's zaterdags om 12.00 uur, op vrijdag vangt het programma aan om 17.15 uur en 's zaterdags om 12.30 uur.



Ingezonden persbericht