Gemeente Achtkarspelen

Ingebruikname nieuwe tankautospuit en Demodag van blusgroep Buitenpost

Vrijdag 28 augustus om 19.00 uur zal de nieuwe tankautospuit van de blusgroep Buitenpost officieel in gebruik genomen worden door Tjeerd van der Zwan, burgemeester van Achtkarspelen. Tijdens de officiële ingebruikname van het voertuig zal een bijzondere 'deurprocedure' door de burgemeester in gang worden gezet, een procedure waarbij verleden en heden samenkomen.

Op zaterdag 29 augustus wordt van 11.00 tot 15.00 uur een Demodag voor de inwoners van Buitenpost e.o. gegeven aan De Vaart 14 in Buitenpost. Brandweer en andere hulpdiensten zullen tussen 11.00 en 15.00 uur diverse demonstraties geven. Tevens kan de nieuwe tankautospuit worden bezichtigd.

Sinds 1992 werkt het korps Buitenpost met een Volvo tankautospuit. De aanwinst valt onder een regionaal mantelcontract (na Europese aanbesteding) van de brandweer Fryslân.
Het korps Buitenpost is vanaf het begin van de aanschaf betrokken geweest bij de opbouw en inbouw van de brandweeruitrusting. Zo bezocht het korps de opbouwfabriek in mei jl. en kon zien hoe de indeling van compartimenten met hulpverleningsmateriaal en blusmateriaal opgebouwd werden. Het nieuwe voertuig, zo spreken de chauffeurs nu al, heeft een goede wegligging en snelle digitale pompvoorzieningen.