Selectie Kunst In Huis ism het RODENBACH Fonds

19/05/2009 10:00

Palm Breweries NV

Omdat Kunst In Huis haar uitleencollectie permanent willen actualiseren, wordt ook dit jaar opnieuw een selectie georganiseerd. Deze vindt plaats op vrijdag 28 augustus in Gemeenschapscentrum De Markten te Brussel. Een jury bestaande uit vakspecialisten beoordeelt de werken op basis van hun kwaliteit en actualiteit.

Nieuw voor Kunst In Huis is dat deze selectie georganiseerd wordt in samenwerking met het Rodenbach Fonds. Vanuit het besef dat 'Karakter Rijpt met de Tijd' creëerde Rodenbach in 2008, onder het toeziende oog van Jan Hoet, het Rodenbach Fonds dat als missie heeft artistiek talent in België aan te moedigen en verder te ontwikkelen. Deze gedeelde visie vormde de aanzet tot een nieuwe samenwerking tussen het Rodenbach Fonds en Kunst In Huis. Wie deelneemt aan de Kunst In Huis selectie, maakt daarom kans op één van de 3 Rodenbach Awards. Deze Awards hebben een gezamenlijke waarde van ¤ 13.000. Bovendien krijgen de laureaten in het najaar van 2009 een tentoonstelling aangeboden. Voorwaarden en inschrijvingsformulieren voor de selectie kan men downloaden op www.kunstinhuis.be of aanvragen via secretariaat@kunstinhuis.be

Ter voorbereiding van deze selectie organiseert Kunst In Huis voor de eerste keer ook een Selectieadviesdag die doorgaat in het hoofdkantoor van Kunst In Huis te Brussel op zaterdag 6 juni. Kunstenaars krijgen op deze dag een gelegenheid om hun werk voor te leggen aan Kunst In Huis en ontvangen praktisch advies met het oog op de selectie. Inschrijven voor deze dag is noodzakelijk. Op de website www.kunstinhuis.be kan men het inschrijvingsformulier downloaden dat voor 31 mei teruggestuurd dient te worden naar Kunst In Huis, Gallaitstraat 78, 1030 Brussel.