Ministerie van Economische Zaken

Antwoordvoorbedrijven.nl in finale eGovernment Awards

27 augustus 2009 | nieuwsbericht | Vermindering Regeldruk

Antwoordvoorbedrijven.nl heeft de finale bereikt van de European eGovernment Awards 2009. De site is het loket voor ondernemers die een vraag hebben aan de overheid.

Volgens staatssecretaris Heemskerk is de nominatie een mooie opsteker. 'En de website is een goed voorbeeld van wat de overheid doet om de dienstverlening aan ondernemers te verbeteren. Je hoeft niet meer langs een groot aantal loketten: de website heeft het antwoord.'

Informatiebronnen

Antwoord voor bedrijven is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken. Er wordt nauw samengewerkt met andere ministeries, andere rijksoverheden, provincies, waterschappen en gemeenten. De website sluit aan bij het initiatief om alle verschillende informatiebronnen binnen de overheid met elkaar te verbinden.

Chatten

Ondernemers met een vraag kunnen terecht op de website, chatten of bellen met medewerkers van Antwoordvoorbedrijven.nl of per mail een vraag stellen.

ICT-dienstverlening

De eGovernment Awards worden tweejaarlijks georganiseerd door de Europese Commissie. Doel van de verkiezing is om goede voorbeelden van ICT-dienstverlening van de overheid over het voetlicht te brengen.

De winnaars van de Awards worden op 19 november 2009 in Malmö (Zweden) bekend gemaakt.

Meer informatie


* www.antwoordvoorbedrijven.nl

* www.epractice.eu

Verwante informatie


* Vermindering Regeldruk